Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δεν ξεκινά στις 18.8.2017 η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Προσοχή στην παραπληροφόρηση

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα Taxheaven


Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη χρονιά.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ορισμένα μέσα ενημέρωσης καθώς και άλλα μέσα φορολογικής ενημέρωσης ανακάλυψαν ότι, από σήμερα Παρασκευή, 18.8.2017 θα ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. στους λογαριασμούς των φορολογουμένων η οποία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Θα επαναλάβουμε λοιπόν όσα είχαμε σημειώσει στη σχετική περυσινή ανακοίνωσή μας  γιατί η παραπληροφόρηση μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στους φορολογούμενους, οι οποίοι με την σειρά τους θα τη μεταφέρουν στους συναδέλφους.

Η εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται σε πολλά στάδια και διαρκεί αρκετές ημέρες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι, μόνο η ανάρτηση των εκκαθαριστικών μπορεί να διαρκέσει έως και 3 ημέρες (σημ. πέρυσι είχε διαρκέσει λιγότερο). 

Η ανακοίνωση της Δ.ΗΛΕ.Δ [βλέπε εδώ ] για το προσωρινό κλείσιμο της εφαρμογής δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2017 από σήμερα 18 Αυγούστου, δεν σημαίνει ότι θα γίνει ταυτόχρονα η εκκαθάριση και θα ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο taxisnet.

Άλλωστε το χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι γνωστό από πέρυσι και σαφώς μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις ανάλογα με τα προβλήματα, σε καμία όμως περίπτωση η ανάρτηση των εκκαθαριστικών δεν ξεκινάει σήμερα.

Από τις 18/8  θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. όπως είχε προγραμματισθεί, η οποία ειρήσθω εν παρόδω θα διαρκέσει όπως και πέρυσι κάποιες ημέρες. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες -δεν είναι μόνο η εκκαθάριση, αλλά και άλλες πολύπλοκες εσωτερικές διαδικασίες που αφορούν στη μεταφορά των δεδομένων από το ένα έτος στο άλλο, στις απαλλαγές, στις εξαιρέσεις, στους χρηματικούς καταλόγους κ.λπ., -, τότε θα ξεκινήσει και η ανάρτηση των εκκαθαριστικών. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι όλες αυτές οι πολύπλοκες διαδικασίες αφορούν σε περίπου 7.000.000 φορολογούμενους με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τον χρόνο που αυτές ολοκληρώνονται.

Δείτε εδώ το περυσινό χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝ.Φ.Ι.Α εκκαθάριση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο