Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επεσαν κεφάλια στα Ελεγκτικά Κέντρα

Συναγερμός για την πορεία των εσόδων έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, μετά την πτώση που κατέγραψαν και το Μάιο σε σχέση με το στόχο του 12,2% που θέτει ο προϋπολογισμός.

Επεσαν κεφάλια στα Ελεγκτικά Κέντρα

Συναγερμός για την πορεία των εσόδων έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, μετά την πτώση που κατέγραψαν και το Μάιο σε σχέση με το στόχο του 12,2% που θέτει ο προϋπολογισμός.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας μετέθεσε σε άλλες υπηρεσίες 90 ελεγκτές των Ελεγκτικών Κέντρων ενώ παρέτεινε μέχρι και το τέλος του μήνα την προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για τα νομικά πρόσωπα.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς διαπιστώθηκε ότι περίπου 5000 επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν δήλωση και δεν πλήρωσαν τον φόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος εισοδήματος που πλήρωσαν φέτος τα νομικά πρόσωπα είναι μειωμένος κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο