Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας: για να ταξιδεύετε πάντα με ασφάλεια

13 Αύγουστου 2017 Σχόλια
Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας: για να ταξιδεύετε πάντα με ασφάλεια
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Επειδή δεν επιλέγεις που ή πότε θα αρρωστήσεις , απέφυγε τις εκπλήξεις παίρνοντας μαζί σου την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης.


Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης;

Είναι μια δωρεάν κάρτα που προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή σας σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.

 
Οι κάρτες εκδίδονται από τον εθνικό σας πάροχο ασφάλισης ασθένειας.

 
Τι δεν καλύπτει;

Η κάρτα καλύπτει μόνο την ιατρική περίθαλψη που καθίσταται αναγκαία κατά τη διάρκεια της παραμονής σε άλλη χώρα της ΕΕ. Επομένως, η κάρτα δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν καλύπτει τις δαπάνες σας αν ταξιδεύετε ειδικά για να λάβετε ιατρική περίθαλψη και δεν εγγυάται τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών.

 
Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας;


Μια δωρεάν κάρτα που σας προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή σας σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.

Οι κάρτες εκδίδονται από τον εθνικό σας πάροχο ασφάλισης ασθένειας.

Σημαντική σημείωση – η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας:

    δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση.. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα σας ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων,
    δεν καλύπτει τις δαπάνες σας αν ταξιδεύετε ειδικά για να λάβετε ιατρική περίθαλψη,,
    δεν εγγυάται τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών.. Δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στη χώρα σας μπορεί να μην παρέχονται δωρεάν σε μια άλλη.

Προσοχή: όταν μεταφέρετε τη συνήθη κατοικία σας σε μια άλλη χώρα, πρέπει να εγγραφείτε εκεί μέσω του εντύπου S1 αντί να χρησιμοποιείτε την Ευρωπαϊκή σας Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας για να λαμβάνετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα αυτή.

Οδηγός χρήσης της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας στις 28 χώρες της ΕΕ και στην Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες σχετικά με την κάρτα, τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, καλυπτόμενες θεραπείες και δαπάνες, τους τρόπους διεκδίκησης αποζημιώσεων και τους αρμόδιους επικοινωνίας σε περίπτωση απώλειας της κάρτας σας, καθώς και λειτουργία υπενθύμισης της ημερομηνίας λήξης της κάρτας. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες όταν το τηλέφωνό σας (smartphone) είναι εκτός σύνδεσης. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 25 γλώσσες, με επιλογή για εύκολη μετάβαση από τη μία γλώσσα στην άλλη.
Σημείωση:

    Για τεχνικούς, νομικούς λόγους και λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, η εφαρμογή ΔΕΝ αντικαθιστά την κάρτα. Δεν είναι δυνατή η παραγωγή ή η λήψη της κάρτας προς χρήση.
    Η ΕΚΑΑ ΔΕΝ αντικαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΔΕΝ είναι αρμόδια για την έκδοση καρτών ΕΚΑΑ· οι κάρτες εκδίδονται δωρεάν από τον εθνικό πάροχο ασφάλισης υγείας.
    Κατά τη χρήση της εφαρμογής για πρώτη φορά απαιτείται η λήψη ορισμένων δεδομένων (περίπου 25MB). Θα επιβαρυνθείτε με τις εφαρμοστέες χρεώσεις της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Συνιστάται να προβείτε στη λήψη όλων των δεδομένων πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης