Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πάνω από 500 επιτυχημένες αιτήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικόΜια δεύτερη ευκαιρία αναμένεται να δώσει σε υγιείς επιχειρήσεις ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών που εγκαινίασε στις 3 Αυγούστου το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.


Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από την 1η ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής (11/8):

•         Έχουν κάνει login 4698

•         Έχουν περάσει επιτυχώς τα κριτήρια 517

•         Έχουν ανεβάσει τουλάχιστον 1 αρχείο 354

•         Έχουν υποβληθεί οριστικά 15 αιτήσεις εκ των οποίων:

6 είναι για διμερή διαπραγμάτευση (επειδή έχουν χρέος άνω του 85% σε έναν πιστωτή), 2 ανατέθηκαν σε συντονιστή και εκκρεμεί η αποδοχή από το συντονιστή, 5 έγιναν αποδεκτές από τους συντονιστές, 2 εστάλησαν πίσω στον οφειλέτη για τροποποίηση / συμπλήρωση, μετά από υπόδειξη του συντονιστή.

Συνολικά έχουν απορριφθεί 804 αιτήσεις.


Στη δεύτερη φάση λειτουργίας της πλατφόρμας, από τον Σεπτέμβριο, οι εφορίες και οι τράπεζες θα έχουν διαθέσει τα δικά τους στοιχεία που αφορούν τους οφειλέτες κάνοντας πιο απλή τη διαδικασία για τους αιτούντες οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πια να συμπληρώνουν μόνοι τους τις ειδικές φόρμες με τα δεδομένα που αφορούν στο χρέος και στους πιστωτές τους. Τον Οκτώβρη θα έχουν συμπληρωθεί και τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ο οποίος θα είναι σε ισχύ έως το τέλος του 2018, αναμένεται να αποτελέσει ανάσα για περίπου 150.000 υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες απαλλαγμένες πλέον από τα μεγάλα βάρη που τους δημιούργησε η οικονομική κρίση, θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας και παίρνοντας ενεργά μέρος στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


Πηγή Στο Κόκκινο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο