Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Περισσότερες υποχρεώσεις στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» - Τι θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται σύντομα στη ΒουλήΓια όλα τα εργασιακά θέματα καθώς και για το επερχόμενο νομοσχέδιο μίλησε η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΪ

Η κα Αχτσιόγλου σε ότι αφορά το επερχόμενο νομοσχέδιο επισήμανε ότι  «είναι ένα μεγάλο νομοσχέδιο συνολικό που προσπαθεί να καλύψει ζητήματα εργασιακά και ζητήματα κοινωνικής προστασίας. Θα έχει κατά βάση τρεις πυλώνες. Ο ένας πυλώνας θα αφορά την εργασία δηλαδή ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία με περισσότερες υποχρεώσεις στο σύστημα "Εργάνη" ώστε να μπορούν να γίνονται αποτελεσματικότεροι οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ. Σύστημα point system για τις διοικητικές κυρώσεις. Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την απλήρωτη εργασία. Και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά την κοινωνική ασφάλιση. Χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνει την αποσύνδεση ασφάλισης από την ιδιότητα, που απασχολεί πολύ τους μηχανικούς και τους δικηγόρους. Αυτή την στιγμή ένας μηχανικός με το που εγγράφεται στο ΤΕΕ οφείλει να πληρώνει αμέσως εισφορές ανεξάρτητα από το εάν έχει εισόδημα, αυτά τα δύο θα πρέπει να αποσυνδεθούν και αποσυνδέονται με το νομοσχέδιο. Επίσης θα υπάρχουν και άλλες τέτοιες ρυθμίσεις που αποτελούν πάγια αιτήματα των ασφαλισμένων.

Δείτε το σχετικό video:


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • Φορολογία κατοίκων εξωτερικού
Up
Close
Close
Κλείσιμο