Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Από 1η Ιουλίου η αναγραφή των χορηγούμενων εκπτώσεων στα τιμολόγια πώλησης

Εκδόθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο η Αγορανομική Διάταξη 7/2008 με την οποία καθορίζεται, η απεικόνιση των χορηγουμένων εκπτώσεων στις πωλήσεις όλων των μη ελεγχομένων ειδών, που διενεργούνται με τελικό προορισμό το λιανικό Εμπόριο..

Από 1η Ιουλίου η αναγραφή των χορηγούμενων εκπτώσεων στα τιμολόγια πώλησης

Εκδόθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο η Αγορανομική Διάταξη 7/2008 με την οποία καθορίζεται, η απεικόνιση των χορηγουμένων εκπτώσεων στις πωλήσεις όλων των μη ελεγχομένων ειδών, που διενεργούνται με τελικό προορισμό το λιανικό Εμπόριο..

Επίσης, με την συγκεκριμένη Α.Δ. είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να καταθέτουν σε εμπιστευτικό πρωτόκολλο τις ειδικότερες συμφωνίες - πρόσθετες οικονομικές παροχές πέρα των εκπτώσεων, όπως επίτευξη στόχων τζίρου, προβολή των ειδών, προωθητικές ενέργειες κ.α .

Μεταξύ άλλων, οι Βιομηχανίες, Βιοτεχνίες, Συνεταιριστικά Εργοστάσια παραγωγών, εισαγωγείς- χονδρέμποροι και χονδρέμποροι, που εκδίδουν και τηρούν τιμοκαταλόγους, με τα προϊόντα και τα εμπορεύματά τους που πωλούν, στις περιπτώσεις, που θέλουν να χορηγήσουν στους πελάτες - αγοραστές των προϊόντων - εμπορευμάτων τους, εκπτώσεις (ποσοστιαίες ή χρηματικές), επί των τιμών πώλησης των τιμοκαταλόγων τους, υποχρεούνται, όπως τις εκπτώσεις αυτές τις αναγράφουν μόνο στα σχετικά εκδιδόμενα κατά την συναλλαγή τιμολόγια πώλησης και όχι με την έκδοση μεταγενέστερα της συναλλαγής πιστωτικών σημειωμάτων.

Η ίδια υποχρέωση υπάρχει και όταν η χορηγούμενη έκπτωση είναι σε είδος, είτε αντίστοιχου της συναλλαγής, είτε σε είδος που εμπεριέχεται στον τιμοκατάλογο της εταιρείας. Στις περιπτώσεις αυτές επί των εκδιδομένων τιμολογίων κάθε συναλλαγής τα χορηγούμενα δωρεάν είδη θα αναγράφονται αναλυτικά και θα φέρουν και την ένδειξη «¶νευ Αξίας» ή «Δώρο».

Σε κάθε περίπτωση, οι χορηγούμενες εκπτώσεις (ποσοστιαίες ή χρηματικές ή σε είδος) θα πρέπει να εμφανίζονται επί των εκδιδομένων τιμολογίων πώλησης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτει η τελική (πραγματική) τιμή πώλησης κάθε προϊόντος - εμπορεύματος. Οι παραβάτες της παρούσης, που ισχύει σε όλη τη χώρα από 1- 7-2008, θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον ισχύοντα Αγορανομικό Κώδικα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο