Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων: «Καταδικάζουμε απερίφραστα πράξεις βιαιοπραγίας σε βάρος συναδέλφων εφοριακών»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων


Χανιά 6/8/2017

Με αφορμή  το πρόσφατο περιστατικό στην Δ.Ο.Υ.  Χανίων κατά το οποίο φορολογούμενος προέβη σε πράξεις βιαιοπραγίας σε βάρος συναδέλφου εφοριακού με αποτέλεσμα την άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο, εμείς  - ως Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Νομού Χανίων -,  δηλώνουμε απερίφραστα τον αποτροπιασμό μας για κάθε τέτοια ενέργεια εκφράζοντας  την λύπη μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας  για το ότι βίωσαν  οι συνάδελφοί μας  στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Θέλουμε να επισημάνουμε πως η ανθρώπινη ζωή είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Κανένας συνάδελφος δεν αξίζει τέτοιου είδους συμπεριφορά και μεταχείριση ( δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνάδελφοι  στις Δ.Ο.Υ.   είναι και αυτοί εργαζόμενοι - πιθανώς με τα ίδια ή και πολλαπλάσια προβλήματα από τον συναλλασσόμενο πολίτη από την άλλη πλευρά του γκισέ  - και μάλιστα εγκλωβισμένοι και οι ίδιοι στα ίδια γραφειοκρατικά γρανάζια της ίδιας τους της υπηρεσίας….)   

Παράλληλα όμως εκφράζουμε και τον έντονο προβληματισμό μας διότι το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι το πρώτο αλλά δεν θα είναι, φοβόμαστε, και το τελευταίο. Οι εντάσεις, οι διαξιφισμοί και οι φραστικές επιθέσεις  δυστυχώς είναι καθημερινό φαινόμενο και στα γραφεία μας με αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Οι εφαρμοζόμενες δημοσιονομικές πολιτικές και πρακτικές «φορολογικής» συμμόρφωσης έχουν φτάσει πολίτες και κοινωνία στα όρια τους.  Κάποιοι σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής  διοίκησης (ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης) ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους, ακόμη και αυτήν την ύστατη ώρα…….  
 
Ου γαρ τοις ψηφίσµασιν αλλά τοις ήθεσιν καλώς οικείσθαι τας πόλεις.
Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας
Οι πόλεις δεν διοικούνται σωστά με τους νόμους αλλά με την ηθική συμπεριφορά των πολιτών

 
 
Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων


Ο Πρόεδρος
Κελάκης Μιχαήλ

Ο Αντιπρόεδρος 
Μαργιολάκης Νεκτάριος

Ο Γενικός Γραμματέας
Μπαρκούρας Γεώργιος

Ο Ταμίας
Παυλιδάκης Γεώργιος

Το Μέλος
Σαριδάκη Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο