Εκδόθηκαν τα νέα κλιμακωτά ποσοστά επιστροφών (rebate) που ισχύουν από 1-8-2017

Οικονομικές Ειδήσεις

9 Αύγουστος 2017
Taxheaven.gr



Εκδόθηκε η απόφαση που προβλέπει τα νέα κλιμακωτά ποσοστά επιστροφών (rebate) από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους που υπόκεινται σε έκπτωση (rebate) και ο τρόπος υπολογισμού του ποσοστού έκπτωσης επί αυτών.

Οι κατηγορίες των υπηρεσιών υγείας οι οποίες υπόκεινται σε έκπτωση (rebate) ορίζονται, ως κάτωθι:



Το ποσό έκπτωσης (rebate) υπολογίζεται επί του συνόλου της αξίας των αντίστοιχων δαπανών (οφειλών) που ο πάροχος υποβάλλει ηλεκτρονικά προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πριν την προσθήκη του Φ.Π.Α., σε μηνιαία βάση. Η έκπτωση αφορά στο ύψος της ως άνω υπολογιζόμενης οφειλής η οποία κλιμακώνεται σύμφωνα με την προσδιοριζόμενη προοδευτική διαβάθμιση των πινάκων των παραρτημάτων Α και Β για κάθε μία εκ των ανωτέρω κατηγοριών. Τα παραρτήματα Α και Β αποτελούν ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης.

Για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς (ιδιώτες ή εταιρεία) οι οποίοι εκτός των ιατρικών επισκέψεων εκτελούν και ιατρικές πράξεις/διαγνωστικές εξετάσεις ορίζεται ποσοστό έκπτωσης 40% για όσες εξ αυτών έχουν εκδώσει οι ίδιοι το παραπεμπτικό (αυτοπαραπομπή), ενώ για όσες το παραπεμπτικό έχει εκδοθεί από άλλο γιατρό η προκαλούμενη δαπάνη υπόκειται στα διαβαθμισμένα ποσοστά έκπτωσης των πινάκων του Παραρτήματος Β.

Η εφαρμογή της παρούσας υπουργικής απόφασης έχει ισχύ από 1.8.2017. Η με αριθ. Γ3γ/ΓΠ/77011/30.10.2015 (Β' 2391) υπουργική απόφαση «Ορισμός κλιμακούμενου ποσοστού επί των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για νοσηλεία, διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες των ασφαλισμένων του προς τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιώτες παρόχους, ως επιστροφή (rebate)» και η με αριθ. Γ3γ/63182/9.11.2015 (Β' 2496) υπουργική απόφαση «Ορισμός κλιμακούμενου ποσοστού εκπτώσεων για διαγνωστικές εξετάσεις - ιατρικές πράξεις, ως μέθοδος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων» καταργούνται.

Δείτε την απόφαση με όλους του πίνακες στο φορολογικό αρχείο του κόμβου