Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκδόθηκαν τα νέα κλιμακωτά ποσοστά επιστροφών (rebate) που ισχύουν από 1-8-2017Εκδόθηκε η απόφαση που προβλέπει τα νέα κλιμακωτά ποσοστά επιστροφών (rebate) από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους που υπόκεινται σε έκπτωση (rebate) και ο τρόπος υπολογισμού του ποσοστού έκπτωσης επί αυτών.

Οι κατηγορίες των υπηρεσιών υγείας οι οποίες υπόκεινται σε έκπτωση (rebate) ορίζονται, ως κάτωθι:Το ποσό έκπτωσης (rebate) υπολογίζεται επί του συνόλου της αξίας των αντίστοιχων δαπανών (οφειλών) που ο πάροχος υποβάλλει ηλεκτρονικά προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πριν την προσθήκη του Φ.Π.Α., σε μηνιαία βάση. Η έκπτωση αφορά στο ύψος της ως άνω υπολογιζόμενης οφειλής η οποία κλιμακώνεται σύμφωνα με την προσδιοριζόμενη προοδευτική διαβάθμιση των πινάκων των παραρτημάτων Α και Β για κάθε μία εκ των ανωτέρω κατηγοριών. Τα παραρτήματα Α και Β αποτελούν ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης.

Για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς (ιδιώτες ή εταιρεία) οι οποίοι εκτός των ιατρικών επισκέψεων εκτελούν και ιατρικές πράξεις/διαγνωστικές εξετάσεις ορίζεται ποσοστό έκπτωσης 40% για όσες εξ αυτών έχουν εκδώσει οι ίδιοι το παραπεμπτικό (αυτοπαραπομπή), ενώ για όσες το παραπεμπτικό έχει εκδοθεί από άλλο γιατρό η προκαλούμενη δαπάνη υπόκειται στα διαβαθμισμένα ποσοστά έκπτωσης των πινάκων του Παραρτήματος Β.

Η εφαρμογή της παρούσας υπουργικής απόφασης έχει ισχύ από 1.8.2017. Η με αριθ. Γ3γ/ΓΠ/77011/30.10.2015 (Β' 2391) υπουργική απόφαση «Ορισμός κλιμακούμενου ποσοστού επί των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για νοσηλεία, διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες των ασφαλισμένων του προς τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιώτες παρόχους, ως επιστροφή (rebate)» και η με αριθ. Γ3γ/63182/9.11.2015 (Β' 2496) υπουργική απόφαση «Ορισμός κλιμακούμενου ποσοστού εκπτώσεων για διαγνωστικές εξετάσεις - ιατρικές πράξεις, ως μέθοδος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων» καταργούνται.

Δείτε την απόφαση με όλους του πίνακες στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΟΠΥΥ rebate


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο