Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η εισήγηση Αλογοσκούφη στον ΟΟΣΑ

Συντονισμό δράσεων σε πέντε τομείς για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης χρηματοοικονομικής κρίσης εισηγήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης κατά την παρέμβαση του στην σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η εισήγηση Αλογοσκούφη στον ΟΟΣΑ

Συντονισμό δράσεων σε πέντε τομείς για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης χρηματοοικονομικής κρίσης εισηγήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης κατά την παρέμβαση του στην σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας:  

1. Η νομισματική πολιτική θα πρέπει να είναι σταθερά προσανατολισμένη στη συγκράτηση του πληθωρισμού σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

2. Αξιόπιστους και σταθερούς δημοσιονομικούς στόχους. Όπου υπάρχουν υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα, αυτά πρέπει να περιορισθούν.

3. Η απελευθέρωση των αγορών να είναι πιο σημαντική σε αυτή τη συγκυρία. Το διεθνές εμπόριο, τα καθεστώτα συναλλαγματικών ισοτιμιών, οι κεφαλαιαγορές, αλλά και οι αγορές προϊόντων στις εθνικές οικονομίες μας πρέπει να απελευθερωθούν περαιτέρω, ως ζήτημα προτεραιότητας.

4. Χρειάζονται στοχευμένα κοινωνικά και αναπτυξιακά προγράμματα για την ενίσχυση των φτωχότερων χωρών και περιοχών, καθώς και των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού στις πλούσιες χώρες. Έτσι θα αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές παρενέργειες της παγκοσμιοποίησης, καθώς και οι επιδράσεις από την αύξηση των διεθνών τιμών.

5. Καλύτερος συντονισμός στις παγκόσμιες ανισορροπίες. Όλες οι περιοχές του κόσμου θα πρέπει να συμβάλουν στον περιορισμό των ανισορροπιών που έχουν οδηγήσει στις πρόσφατες εξελίξεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στην οικονομική επιβράδυνση και την αύξηση του διεθνούς πληθωρισμού.  

Σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «η έκθεση επιβεβαιώνει την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Είναι, ωστόσο, απαραίτητο να συνεχισθεί η δημοσιονομική εξυγίανση, όπως και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής».

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο