Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ο Π.Σ.Φ. διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση υπολογισμού εισφορών Ε.Φ.Κ.Α. με βάση τα εισοδήματα του 2016
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Σχετικά με τον προσδιορισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΦΚΑ και τον συμψηφισμό των επιπλέον ποσών, για τις περιπτώσεις που έχουν καταβληθεί, από τις 1-1-2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Π.Σ.Φ.
 
Κύριε Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών εκπροσωπεί το σύνολο των φυσικοθεραπευτών της χώρας δυνάμει των διατάξεων του Νόμου 3599/2007.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας θέσουμε το σοβαρότατο ζήτημα που αφορά τον προσδιορισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για τους τρέχοντες μήνες του 2017.

Ως γνωστόν ο προσδιορισμός της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς γίνεται βάσει των εισοδημάτων του προηγούμενου έτους, δηλαδή η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά του 2017 προσδιορίζεται βάσει των εισοδημάτων του 2016.

Μέχρι την ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αυτό κρίθηκε αδύνατο και χρησιμοποιήθηκαν τα εισοδήματα του 2015 προκειμένου να γίνει ο προσωρινός προσδιορισμός της ασφαλιστικής εισφοράς.

Ως γνωστόν μέχρι τέλος του Ιουλίου 2017 όλοι οι φορολογούμενοι έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση και υπάρχουν συγκεντρωμένα στην γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, τα ετήσια εισοδήματα του 2016.

Εφόσον ο προσδιορισμός της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς συνδέεται με την εν λόγω γραμματεία και τα εισοδήματα που προκύπτουν και φαίνονται στο σύστημα για κάθε ασφαλισμένο , δεν μπορούμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο έγινε ο προσδιορισμός της μηνιαίας εισφοράς του Ιουλίου του 2017 πάλι με τα εισοδήματα του 2015.

Σας πληροφορούμε ότι η πλειοψηφία των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών έχει υποστεί σοβαρή μείωση των εισοδημάτων του, λόγω της κρίσης, από το 2015 έως το 2016.

Θα θέλαμε άμεσα την απάντησή σας, για τον λόγο της μη εφαρμογής.

 Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε τον ακριβή τρόπο του συμψηφισμού των επιπλέον εισφορών που έχουν καταβληθεί  για το έτος 2017, αφού σας πληροφορήσουμε ότι θεωρούμε πως τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί, θα πρέπει να υπολογιστούν και να συμψηφιστούν έως των μηδενισμών τους ,  χωρίς την καταβολή μηνιαίας εισφοράς, μέχρι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός.

 
Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο