Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έλεγχοι Σ.ΕΠ.Ε. στον τουριστικό κλάδο - Πρόστιμα ύψους 1.870.965,43 ευρώ και 38 μηνυτήριες αναφορές

2 Αύγουστου 2017 Σχόλια
Έλεγχοι Σ.ΕΠ.Ε. στον τουριστικό κλάδο - Πρόστιμα ύψους 1.870.965,43 ευρώ και 38 μηνυτήριες αναφορές
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


                                        
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 02/08/2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος στοχευμένων ελέγχων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων του Σ.ΕΠ.Ε. διεξήγαγαν 1.633 ελέγχους σε νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές από την έναρξη της τουριστικής περιόδου ως την 15η Ιουλίου.

Σε 275 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας συνολικού ύψους 1.870.965,43 ευρώ ενώ υποβλήθηκαν 38 μηνυτήριες αναφορές.

Με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο το Σ.ΕΠ.Ε. θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων σε όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με στόχο τη διασφάλιση αξιοπρεπών όρων εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης