Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κάτω από τα 126 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

Υποχώρησαν, σήμερα, κάτω από τα 126 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τον αντίκτυπο που θα έχουν στη διατήρηση της ζήτησης σε υψηλά επίπεδα οι αλλαγές στις επιδοτήσεις καυσίμων στην Ασία.

Κάτω από τα 126 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

Υποχώρησαν, σήμερα, κάτω από τα 126 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τον αντίκτυπο που θα έχουν στη διατήρηση της ζήτησης σε υψηλά επίπεδα οι αλλαγές στις επιδοτήσεις καυσίμων στην Ασία.

Σημαντική πτώση - που αγγίζει τα 2 δολάρια το βαρέλι - παρουσίαζε αργά το απόγευμα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, μετά την προειδοποίηση εκ μέρους του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι για τον πληθωριστικό κίνδυνο που δημιουργεί το αδύναμο δολάριο, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η Fed δεν σκοπεύει να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια της κατά το τρέχον έτος.

Η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε 1,84 δολάρια και βρισκόταν στα 125,92 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, ελαφρώς πιο πάνω από το χαμηλό των 125,20 δολαρίων, που σημείωσε νωρίτερα.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ παρουσίαζε μείωση κατά 1,72 δολάρια υποχωρώντας στα 126,30 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται, πλέον, περίπου 10 δολάρια χαμηλότερα από το ρεκόρ των 135 δολαρίων το βαρέλι που σημείωσαν τον προηγούμενο μήνα. Η καθοδική τροχιά των τιμών σχετίζεται με τις ανησυχίες που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά την υποχώρηση της παγκόσμιας ζήτησης και την ενίσχυση του δολαρίου σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα στα οποία είχε βρεθεί.

Αναλυτές διαπιστώνουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσον θα διατηρηθεί η υψηλή ζήτηση, δεδομένων των όλο και μεγαλύτερων πιέσεων στις ασιατικές οικονομίες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης να μειώσουν τις επιδοτήσεις.

Ήδη, η Ινδονησία, η Ταϊβάν και η Σρι Λάνκα έχουν ανακοινώσει μείωση των επιδοτήσεων, ενώ η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει από τον Αύγουστο τους ελέγχους τιμών στα καύσιμα, προχωρώντας σε μία κίνηση, η οποία ενδέχεται να διπλασιάσει τις τιμές στα πρατήρια. Επιπλέον, αναμένεται να προχωρήσει η Ινδία αύριο σε αύξηση των τιμών των καυσίμων.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο