71 Κατασχέσεις από ελέγχους για το παραεμπόριο

Οικονομικές Ειδήσεις

3 Ιούνιος 2008
Από 16.5.2008 έως 29.5.2008 στο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας μικτών κλιμακίων ελέγχου από τους συναρμόδιους φορείς για την πάταξη του παραεμπορίου, διενεργήθηκαν, στην περιοχή της Αθήνας, 358 έλεγχοι. Taxheaven.gr

Γενική Γραμματεία Εμπορίου


Αθήνα, 2 Ιουνίου 2008
71 Κατασχέσεις από ελέγχους για το παραεμπόριο

Από 16.5.2008 έως 29.5.2008 στο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας μικτών κλιμακίων ελέγχου από τους συναρμόδιους φορείς για την πάταξη του παραεμπορίου, διενεργήθηκαν, στην περιοχή της Αθήνας, 358 έλεγχοι.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων τα μικτά κλιμάκια προχώρησαν σε 71 κατασχέσεις διαφόρων εμπορευμάτων (γυαλιά ηλίου, CD, DVD, αρώματα, τσάντες, πορτοφόλια, ρούχα, ρολόγια, κοσμήματα κτλ)

Έγινε μάλιστα και μία (1) προσαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ λόγω κατοχής μεγάλης ποσότητας παράνομων προϊόντων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Βλάχου προς όλους τους Δήμους, οι έλεγχοι επεκτείνονται σε όλη την χώρα. Στην απόφαση ορίζεται α) ότι την ευθύνη συγκρότησης και συντονισμού των κλιμακίων θα έχει ο οικείος Δήμος, β) η σύνθεση των κλιμακίων (φορείς προέλευσης), γ) ο τρόπος απόσυρσης των προϊόντων του παράνομου εμπορίου, η μεταφορά και η καταστροφή τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και δ) οι αποδέκτες των καταγγελιών, για όσους επιθυμούν να δίνουν στοιχεία.