Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Πετρόπουλος: Με δήλωση στους δικηγορικούς συλλόγους ώστε να καταβάλουν τα 2/3 των εισφορών τους οι δικηγόροι που εργάζονται με έμμισθη εντολή αλλά εκδίδουν «μπλοκάκι»



Ο Βουλευτής κος Δημ. Κωνσταντόπουλος, σε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πετρόπουλο, έθιξε το ζήτημα της εξαίρεσης των δικηγόρων από τις διατάξεις των εργαζόμενων με μπλοκάκι.

Ανέφερε πως βάσει των αποφάσεων, οι δικηγόροι συνεργάτες δικηγορικών εταιρειών δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «μπλοκάκηδες» και οφείλουν την καταβολή του συνόλου των εισφορών τους, με αποτέλεσμα την επιβάρυνσή τους και τη διαφοροποίησή τους, σε σχέση με άλλους αντίστοιχα εργαζόμενους.

Ο κος Πετρόπουλος απάντησε πως, βάσει του Κώδικα Δικηγόρων (ν.4194/2013), ο δικηγόρος είναι ανεξάρτητος δημόσιος άμισθος λειτουργός (με ελευθερία συνείδησης και σκέψης) και προβλέπει πότε μπορεί να εργάζεται με έμμισθη εντολή, που στην περίπτωση αυτή, θα καταβάλει το 1/3 των εισφορών του ο εντολέας και τα 2/3 ο δικηγόρος.

Ο κος Κωνσταντόπουλος επανήλθε στη δευτερολογία του και μετά από μικρή ένταση που επικράτησε, ο κος Πετρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως, όσοι δικηγόροι εργάζονται στην ουσία με έμμισθη εντολή σε δικηγορικές εταιρείες αλλά εκδίδουν μπλοκάκι (επιβαρυνόμενοι όλων των ασφαλιστικών εισφορών τους), μπορούν να ακολουθήσουν την διαδικασία, του να δηλώσουν αυτή τους τη σχέση στο μητρώο του οικείου δικηγορικού τους συλλόγου (δεν ελέγχονται από το Σ.ΕΠ.Ε.), ώστε το πειθαρχικό όργανο του οποίου να επιληφθεί τη διευθέτηση της υπόθεσης και τελικά, αν οι δικηγορικές εταιρείες στις οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δεν τους αντιμετωπίζουν με σχέση έμμισθης εντολής, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί τις εκπροσωπούν εμμίσθως, να παρέμβει και να διασφαλίσει τα σχετικά τους δικαιώματα, αναλαμβάνοντας οι εταιρείες και τη σχετική υποχρέωση καταβολής του 1/3 των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Ετικέτες για αναζήτηση δικηγόροι έμμισθη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο