Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο πληθωρισμός Μαΐου θα ξεπεράσει το 4,6%, λέει ο γγ της ΕΣΥΕ

Ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 4,6% το Μάιο και θα βρεθεί σε υψηλό εξαετίας πριν ξεκινήσει να υποχωρεί το φθινόπωρο, ενώ η αναταραχή στη παγκόσμια οικονομία κάνει αδύνατη την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους, λέει ο γγ της ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης.

Ο πληθωρισμός Μαΐου θα ξεπεράσει το 4,6%, λέει ο γγ της ΕΣΥΕ

Ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 4,6% το Μάιο και θα βρεθεί σε υψηλό εξαετίας πριν ξεκινήσει να υποχωρεί το φθινόπωρο, ενώ η αναταραχή στη παγκόσμια οικονομία κάνει αδύνατη την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους, λέει ο γγ της ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο κ. Κοντοπυράκης λέει ότι είναι δύσκολο επίσης να εκτιμηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με την ανεργία, ωστόσο, να ακολουθεί πτωτική τάση φέτος και το 2009.

«Ο πληθωρισμός τον μήνα Μάιο θα είναι αυξητικός σε σχέση με τον Απρίλιο και πιθανότατα θα είναι πάνω από 4,6%. Οι λόγοι που έχουν συμβάλει στην αύξηση του πληθωρισμού είναι οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και των σιτηρών. Από το φθινόπωρο αναμένουμε υποχώρηση του πληθωρισμού» είπε.

«Για το σύνολο του έτους είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλέψουμε [τον ρυθμό ανάπτυξης]. Θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην παγκόσμια οικονομία, η οποία είναι πολύ απρόβλεπτη. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη» ανέφερε.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε για την ανάπτυξη είναι ότι είναι αρκετά καλή σε σχέση με την ευρωζώνη» προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα αναθεώρηση του ΑΕΠ, πιθανώς εντός του καλοκαιριού.

 Πηγή In.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο