Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενημερωτικό σημείωμα για την συνάντηση της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. με την υφυπουργό κα Κ. Παπανάτσιου και την Γεν. Γραμματέα Δημ. Περιουσίας κα. Θ. Περκα

Ενημερωτικό σημείωμα για την συνάντηση της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. με την υφυπουργό κα Κ. Παπανάτσιου και την Γεν. Γραμματέα Δημ. Περιουσίας κα. Θ. Περκα
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά



Αθήνα 17.7.2017
Αρ. Πρωτ.: 1128

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κα Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ κα. Θ.ΠΕΡΚΑ


Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12.7.2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ- ΔΟΥ με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Θεοπίστη Πέρκα.

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ:

Μεταφέρθηκε η πάγια θέση της Ομοσπονδίας και η συνεδριακή απόφαση για επανένωση του κλάδου ΑΑΔΕ-ΣΔΟΕ-Κτηματικές και δηλώσαμε την αντίθεσή μας για άλλη μια φορά στην απομάκρυνση των φορολογικών αντικειμένων από το ΣΔΟΕ . Ζητήσαμε το οργανόγραμμα του ΣΔΟΕ και εκφράσαμε τις εύλογες ανησυχίες των συναδέλφων για το μέλλον τους.

Για τις Κτηματικές ζητήθηκε η ενίσχυση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η κατάργηση του Π.Δ. 111/2014. Διαβιβάστηκε το έγγραφο του Συλλόγου Αργολίδος-Κορινθίας. Διαμαρτυρηθήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ζάκυνθο όπου υπηρετεί ένας υπάλληλος.

Ζητήθηκε η ικανοποίηση των αιτημάτων μετακίνησης των συναδέλφων που επιθυμούν από το ΣΔΟΕ-Κτηματικές προς ΑΑΔΕ και το αντίστροφο.

Ζητήθηκε η άρση του Νόμου για τις ποινικές, αστικές ευθύνες των ελεγκτών εφόσον η Κυβέρνηση νομοθετεί και η ΑΑΔΕ εκτελεί. Έγινε αναφορά στο έγγραφο του Συλλόγου Θεσ/νίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής για το θέμα.

Διαβιβάστηκαν τα έγγραφα των Συλλόγων για τα προβληματικά κτίρια της περιοχής τους. Ειδικά για την Αττική παρότι ο Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων δεν ανταποκρίθηκε στο έγγραφο της Ομοσπονδίας με το οποίο ζητούσαμε να μας υποδείξουν οι Σύλλογοι τα προβληματικά κτίρια, ζητήθηκε η άμεση ανάγκη μεταστέγασης της ΥΕΔΔΕ Αττικής που εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαμαρτυρηθήκαμε για την έλλειψη πιστώσεων για αναλώσιμα σε όλες τις υπηρεσίες μας και ζητήσαμε να λήξει άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που οι συνάδελφοι μας βιώνουν καθημερινά χρηματοδοτώντας μάλιστα και οι ίδιοι την λειτουργία της υπηρεσίας με δικά τους έξοδα.

Ζητήθηκε για άλλη μια φορά η μεσολάβηση της Υφυπουργού στον Υπουργό κ. Τσακαλώτο για την επίλυση του θέματος της μισθολογικής εξομοίωσης όλων όσων δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά.

Η κα Παπανάτσιου αφού έκανε την διαπίστωση ότι το Δημόσιο είναι διαλυμένο ανέφερε τα εξής:

• Για το ΣΔΟΕ έχει γίνει προκήρυξη για 46 προσλήψεις εφοριακών μέσω ΑΣΕΠ και 78 μετατάξεις στις οποίες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και όσοι συνάδελφοι υπηρετούν στην ΑΑΔΕ. Υπάρχει όμως κίνδυνος απώλειας της προσωπικής διαφοράς σε όσους μεταταχθούν. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η κινητικότητα από την οποία εξαιρείται η ΑΑΔΕ.

• Δεν θα επιστρέψουν στο ΣΔΟΕ φορολογικά αντικείμενα αλλά θα ασχολείται κυρίως με το οικονομικό έγκλημα. Το οργανόγραμμα του ΣΔΟΕ θα συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο βρίσκεται για έγκριση στο ΣτΕ εδώ και 45 ημέρες και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ανακοινωθεί.

• Δεν θα γίνουν ομαδικές μετακινήσεις από και προς την ΑΑΔΕ και όσες γίνουν θα είναι με τη μορφή μετατάξεων.

• Για την άρση των ποινικών -αστικών ευθυνών των ελεγκτών έχει γίνει ερώτημα στον κ. Πιτσιλή και αναμένεται η άποψή του μετά από το έγγραφο του Συλλόγου Θεσ/νίκης - Κιλκίς - Χαλκιδικής.

• Για τα κτίρια ανέφερε ότι οι Διευθυντές των υπηρεσιών πρέπει να κάνουν ανάλογες ενέργειες και να εισηγηθούν την μεταστέγαση όπου απαιτείται.

• Για τις πιστώσεις και τις προμήθειες αναλωσίμων η κ. Παπανάτσιου δήλωσε ότι έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση και θεωρούσε ότι το θέμα έχει λυθεί.

• Για την μισθολογική εξομοίωση η Υφυπουργός δήλωσε ότι έχει μεταφέρει το θέμα στον κ. Υπουργό ο οποίος και θα καλέσει τις τρεις Ομοσπονδίες για συνάντηση.

Η κα Πέρκα ανέφερε ότι : Οι Κτηματικές ήταν πάντα παραμελημένες και υποστελεχωμένες.

- Έχουν γίνει μέχρι σήμερα 199 αιτήσεις για μετατάξεις προς την Κτηματική για όλες τις ειδικότητες. Δυστυχώς υπάρχει περιορισμός στις προσλήψεις, από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η κινητικότητα στο δημόσιο από την οποία εξαιρείται η ΑΑΔΕ . Δήλωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα προς το παρόν μετακίνησης κανενός υπαλλήλου από της Κτηματικές. Η κατάργηση του Π.Δ. 111/2014 θα πραγματοποιηθεί με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών .

- Για την Κτηματική Ζακύνθου θα εξετάσει τις αιτήσεις όσων επιθυμούν μετάταξη μήπως υπάρχει κάποιος που ζητά την συγκεκριμένη υπηρεσία.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης