Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνάντηση Αλογοσκούφη - Bernanke: "ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας"

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης συναντήθηκε την Παρασκευή (23-5-2008) στην Ουάσιγκτον με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) κ. Ben Bernanke. Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνάντηση Αλογοσκούφη - Bernanke: "ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας"              


 
 Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης συναντήθηκε την Παρασκευή (23-5-2008) στην Ουάσιγκτον με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) κ. Ben Bernanke. Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Τραπεζικού Συστήματος κ. Bernanke, με τον οποίο συζητήσαμε την κατάσταση της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας. Συζητήσαμε, επίσης, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικότητα και το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και ο διεθνής πληθωρισμός, που προέρχεται από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, των τροφίμων και των πρώτων υλών. Είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τον Πρόεδρο Bernanke για την δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι ο τρόπος που έχει αντιδράσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πραγματικά υποδειγματικός. Κινήθηκε γρήγορα, παρείχε ρευστότητα στο σύστημα, έκανε ό,τι μπορούσε να γίνει σε αυτή τη συγκυρία. Θέλω να ελπίζω, όπως του ανέφερα, ότι η αμερικανική οικονομία θα αντιδράσει θετικά στις πρωτοβουλίες αυτές, όπως και στις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, προκειμένου να μην έχουμε και επιπτώσεις στη διεθνή οικονομία. Όπως ξέρετε, η κατάσταση στην Ευρώπη είναι καλύτερη από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την ανάπτυξη, αλλά έχουμε και κοινά προβλήματα - κυρίως τον πληθωρισμό και βεβαίως την αστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όταν έχουμε υπεύθυνους, όπως ο κ. Bernanke ή ο κ. Trichet στην Ευρώπη, οι οποίοι αντιδρούν με τον τρόπο που έχουν αντιδράσει, πρέπει να είμαστε όλοι βέβαιοι ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό για την παγκόσμια οικονομία». 

Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο