Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Λ.: Όλοι στην απεργία στο εμπόριο, 16/07. Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923,  ΦΑΞ 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr,   Email: [email protected]

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


Ο αγώνας για την Κυριακάτικη Αργία είναι και δικός μας. Κατακτήθηκε με πολύχρονους αγώνες, δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθεί.

Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Είναι δυνατόν να μην επηρεάσει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους; Η Υπουργική Απόφαση είναι το πρώτο βήμα για την κατάργηση του πενθήμερου.

Συνάδελφοι δεν το ζούμε και στον δικό μας κλάδο καθημερινά; Οι μεγάλες πολυεθνικές καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν και την Κυριακή, στα λογιστικά γραφεία και στα λογιστήρια έχουμε ξεχάσει το οκτάωρο και το πενθήμερο.

Η ευελιξία στο ωράριο εργασίας των εργαζομένων που συνδυάζεται με το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας του εμπορίου, βάζει στο στόχαστρο τον ελεύθερο χρόνο μας, το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας για προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και μας εξαντλεί σωματικά και ψυχικά.

Μας λένε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα προσφέρει θέσεις εργασίας. Όμως οι άνεργοι στον κλάδο του εμπορίου είναι χιλιάδες, οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο, τα ωράρια χτυπούν κόκκινο, τα μεροκάματα έχουν πιάσει πάτο, δηλαδή η εκμετάλλευση των εργαζομένων και με αυτήν την απόφαση θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη ώστε να κερδίζουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις. Πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ο αυτοαπασχολούμενος σε αυτήν την πίεση;

Μας λένε ότι θα εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές και για άνοδο της αγοράς. Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι καταναλωτές; Μήπως είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματός μας. Εξάλλου πως θα ψωνίσουμε αφού θα δουλεύουμε…..;

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στο Εμπόριο και σε όλους τους κλάδους οφείλουμε να δώσουμε την απάντηση μας με την απεργία, για να ακουστεί δυνατά η απαίτησή μας για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ένα αίτημα που αφορά συνολικά τον εργαζόμενο λαό.

Πρέπει να ξεπεράσουμε την διαπίστωση που όλοι μας έχουμε βγάλει ότι δεν πάει άλλο και να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη αγώνων που θα υπερασπίζουν τα δικαιώματα μας, θα φέρουν νέες κατακτήσεις και θα βάλουν φρένο στην ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε τόσα χρόνια και από τις Κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Καλούμε τους συναδέλφους μαζί με τα ταξικά σωματεία καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους, να πάρουν και στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να συσπειρωθούν στα σωματεία μας για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουμε:

• Κυριακή υποχρεωτική Αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
• Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Είναι η ώρα να πάρουμε την απόφαση να παλέψουμε για την δική μας ζωή

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η μόνη επιλογή που έχουμε είναι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες  να ικανοποιηθούν άμεσα  οι ανάγκες μας, υπάρχει η  δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε  την επίθεση που δεχόμαστε.  Είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές  των μεγάλων επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων, παλιών και νέων, που το υπηρετούν.
Καλούμε τους λογιστές και λογίστριες που δουλεύουν στις εμπορικές επιχειρήσεις να δώσουν αποφασιστική απάντηση με την συμμετοχή τους στην απεργία.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες  να δοθεί μαζική, μαχητική απάντηση.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο