Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π.


 
Ορφανίδου 1    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 13-7-2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου
2. Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ, έως τις αρχές Ιουνίου 2017, είχαν υποβληθεί περίπου το 30% των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2016. Το υπόλοιπο 70% των δηλώσεων έπρεπε να υποβληθεί μέσα σε 1,5 μήνα, υπολογισμένης και της παράτασης που δόθηκε την τελευταία στιγμή, χρονικό διάστημα που αντικειμενικά δεν επαρκεί. Με δεδομένη επίσης, την καθυστέρηση που υπήρξε στην έκδοση ορισμένων διευκρινιστικών οδηγιών, όπως στην περίπτωση των αγροτών,  αλλά και με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του συστήματος, η αποστολή των φορολογικών δηλώσεων είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί έγκυρα έως τις 17/7/2017.

Πιστεύουμε ότι με τα νέα δεδομένα, είναι απαραίτητο να ανακοινωθεί εγκαίρως, νέα παράταση έως τις 31/7/2017, με δεδομένο ότι δε δημιουργείται δημοσιονομικό κόστος.

Επιπλέον, θεωρούμε αναγκαίο να αντιμετωπιστούν με κατανόηση και επιείκεια τα όποια λάθη ή παραλείψεις διαπιστωθούν στις φετινές δηλώσεις, που σχετίζονται με την καθυστέρηση έκδοσης των διευκρινιστικών οδηγιών. 

Τέλος, επισημαίνουμε και πάλι, ότι πρέπει να βρεθεί μία οριστική λύση, ώστε να διεκπεραιώνεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων χωρίς την ανάγκη παρατάσεων κάθε χρόνο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον προσδιορισμό ενός εύλογου χρονικού διαστήματος υποβολής, με προϋπόθεση την έγκαιρη έκδοση οδηγιών συμπλήρωσης και με την εξασφάλιση η ορθή λειτουργία του συστήματος.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                           
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Η Γενική Γραμματέας
Μ. ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο