Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Google κέρδισε την δίκη με τη Γαλλία για φοροδιαφυγή ύψους 1,1 δισ. ευρώ

15 Ιούλιου 2017 Σχόλια
Η Google κέρδισε την δίκη με τη Γαλλία για φοροδιαφυγή ύψους 1,1 δισ. ευρώ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



-   Η Google Ireland δεν έχει μόνιμη εγκατάσταση στη Γαλλία
-   Η Google δεν φορολογείται στη Γαλλία κατά την περίοδο 2005-2010

Η Google κέρδισε τον αγώνα της με την Γαλλία για φοροδιαφυγή  ύψους 1,12 δις ευρώ (1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων), αφού ένα δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης εκμεταλλεύτηκε   τα κενά της φορολογικής νομοθεσίας για να αποφύγει να πληρώσει φόρους στην Γαλλία.

Η Google δεν απέφυγε να πληρώσει φόρους στο Γαλλικό κράτος μεταφέροντας τις πωλήσεις στη χώρα εγκατάστασης της, την Ιρλανδία, ήταν η ετυμηγορία του διοικητικού δικαστηρίου του Παρισιού. Οι δικαστές έκριναν ότι η Google στην Ιρλανδία δεν μπορεί να φορολογηθεί σαν να έχει μόνιμη εγκατάσταση στη Γαλλία, όπως ζήτησε η φορολογική διοίκηση της Γαλλίας.

"Η Google Ireland Ltd. δεν φορολογείται στη Γαλλία κατά την περίοδο 2005-2010", ανέφερε το δικαστήριο σε δήλωση.

Σε μια παράλληλη ποινική υπόθεση, οι γάλλοι εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο της μονάδας Alphabet Inc. στο Παρίσι το Μάιο του 2016 μετά από μήνες προετοιμασίας.
Η συνεχιζόμενη έρευνα σκόπευε να εξακριβώσει εάν η ιρλανδική έδρα της Google έχει μόνιμη εγκατάσταση στη Γαλλία και αν η επιχείρηση δεν δήλωσε μέρος του εισοδήματός της προς την χώρα αυτή.

Είναι γνωστό ότι οι φορολογικές διοικήσεις σε όλη την Γηραιά ήπειρο προσπαθούν να διεκδικήσουν κομμάτι από τα κέρδη δισεκατομμυρίων της Google.
Η Google ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να υποβάλει φορολογική δήλωση στη Γαλλία για τις διαφημιστικές της πωλήσεις στη γαλλική αγορά, καθώς αυτές πραγματοποιούνται μέσω της μονάδας Google Ireland που εδρεύει στο Δουβλίνο.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης