Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Google κέρδισε την δίκη με τη Γαλλία για φοροδιαφυγή ύψους 1,1 δισ. ευρώ-   Η Google Ireland δεν έχει μόνιμη εγκατάσταση στη Γαλλία
-   Η Google δεν φορολογείται στη Γαλλία κατά την περίοδο 2005-2010

Η Google κέρδισε τον αγώνα της με την Γαλλία για φοροδιαφυγή  ύψους 1,12 δις ευρώ (1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων), αφού ένα δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης εκμεταλλεύτηκε   τα κενά της φορολογικής νομοθεσίας για να αποφύγει να πληρώσει φόρους στην Γαλλία.

Η Google δεν απέφυγε να πληρώσει φόρους στο Γαλλικό κράτος μεταφέροντας τις πωλήσεις στη χώρα εγκατάστασης της, την Ιρλανδία, ήταν η ετυμηγορία του διοικητικού δικαστηρίου του Παρισιού. Οι δικαστές έκριναν ότι η Google στην Ιρλανδία δεν μπορεί να φορολογηθεί σαν να έχει μόνιμη εγκατάσταση στη Γαλλία, όπως ζήτησε η φορολογική διοίκηση της Γαλλίας.

"Η Google Ireland Ltd. δεν φορολογείται στη Γαλλία κατά την περίοδο 2005-2010", ανέφερε το δικαστήριο σε δήλωση.

Σε μια παράλληλη ποινική υπόθεση, οι γάλλοι εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο της μονάδας Alphabet Inc. στο Παρίσι το Μάιο του 2016 μετά από μήνες προετοιμασίας.
Η συνεχιζόμενη έρευνα σκόπευε να εξακριβώσει εάν η ιρλανδική έδρα της Google έχει μόνιμη εγκατάσταση στη Γαλλία και αν η επιχείρηση δεν δήλωσε μέρος του εισοδήματός της προς την χώρα αυτή.

Είναι γνωστό ότι οι φορολογικές διοικήσεις σε όλη την Γηραιά ήπειρο προσπαθούν να διεκδικήσουν κομμάτι από τα κέρδη δισεκατομμυρίων της Google.
Η Google ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να υποβάλει φορολογική δήλωση στη Γαλλία για τις διαφημιστικές της πωλήσεις στη γαλλική αγορά, καθώς αυτές πραγματοποιούνται μέσω της μονάδας Google Ireland που εδρεύει στο Δουβλίνο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο