Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ

Από την Τρίτη, 20-5-2008, το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την άμεση απόσυρση από την αγορά όλων των ποσοτήτων – συσκευασμένων ή μη, ραφιναρισμένου ή ακατέργαστου ηλιελαίου ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και βαθμού επιμόλυνσης.

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 23 Μαΐου 2008

ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ

Από την Τρίτη, 20-5-2008, το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την άμεση απόσυρση από την αγορά όλων των ποσοτήτων – συσκευασμένων ή μη, ραφιναρισμένου ή ακατέργαστου ηλιελαίου ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και βαθμού επιμόλυνσης.

Κατόπιν τούτου και προκειμένου να μη δημιουργηθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων γενικά στο χώρο των ελαίων, που θα είχαν άμεση επιβάρυνση στους καταναλωτές και τους επαγγελματίες, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

κ. Γιώργος Βλάχος υπέγραψε σήμερα 23 Μαΐου 2008 Αγορανομική Διάταξη, με την οποία παγώνουν» οι τιμές σε όλους τους τύπους ελαίων, που κυκλοφορούν στην αγορά στο ύψος, που είχαν την ημέρα απόσυρσης του ηλιελαίου (το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του συνόλου των ελαίων που διακινούνται στην αγορά) δηλαδή την 20η Μαίου 2008.

Αυτό σημαίνει, ότι κάθε ανατίμηση στη τιμή των προϊόντων που αναφέρονται αναλυτικά στην Αγορανομική Διάταξη αποτελεί παράβαση, η οποία εντοπιζόμενη από τους ελέγχους, που θα ακολουθήσουν, επισύρει διοικητικές κυρώσεις (υψηλά πρόστιμα έως και κλείσιμο της επιχείρησης), μεγάλα πρόστιμα και παραπομπή των παραβατών στον Εισαγγελέα, με παράλληλη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Η νέα Α.Δ. θα ισχύει από αύριο 24/5/2008.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο