Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόστιμα εώς και 30.000 ευρώ θα πληρώνουν όσες εταιρίες δεν υποβάλουν κοστολογικά στοιχεία στο ΥΠΑΝ

Tην εφαρμογή δύο ακόμη μέτρων, από τη δέσμη των 41, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. Το πρώτο μέτρο αφορά την ανάλυση κοστολογίου από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΝ για τη συμμετοχή κάθε κοστολογικού παράγοντα....

 Aλλα δύο μέτρα, από τα 41, σε ισχύ από το ΥΠΑΝ                                             


Tην εφαρμογή δύο ακόμη μέτρων, από τη δέσμη των 41, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. Το πρώτο μέτρο αφορά την ανάλυση κοστολογίου από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΝ για τη συμμετοχή κάθε κοστολογικού παράγοντα στη διαμόρφωση του τελικού κόστους στη βιομηχανική επεξεργασία/τυποποίηση.

Η ΓΓΕ ζήτησε από επιχειρήσεις επισήμως την υποβολή συγκεκριμένων κοστολογικών στοιχείων (υπό μορφή ειδικά διαμορφωμένου πίνακα) για την καλύτερη δυνατή επεξεργασία τους. Τυχόν μη συμμόρφωσή τους θα συνεπάγεται όχι μόνο τις κυρώσεις του Αγορανομικού Κώδικα αλλά και ειδικό πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ με βάση απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Βλάχου που υπεγράφη στις 21/5/2008.

Το δεύτερο μέτρο αφορά το Μητρώο Συσκευαστηρίων. Hδη έχουν καταγραφεί στο διαμορφούμενο Μητρώο που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας τα στοιχεία αδειοδοτημένων συσκευαστηρίων για 32 νομαρχίες και συνεχίζουν να έρχονται στοιχεία και για τις υπόλοιπες. Παράλληλα, με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητείται η καθιέρωση της υποχρέωσης των διακινητών αγροτικών προϊόντων να χρησιμοποιούν μόνο τα συσκευαστήρια που έχουν καταγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΒ.

Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο