Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Διαχρονική η στάση της Γ.Σ.Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων τίτλων σπουδών»

«Διαχρονική η στάση της Γ.Σ.Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων τίτλων σπουδών»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/7/17

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΓΣΕΕ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της αντιμετώπισης φαινομένων ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Εδώ και 10 περίπου χρόνια στο πλευρό της ΟΙΕΛΕ δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα για να βγει στο φως και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το σκάνδαλο της έκδοσης παράνομων τίτλων από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Οι κάτοχοί τους χρησιμοποίησαν τα δήθεν άριστα πτυχία τους και καταδολίευσαν διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς έλαβαν τον ανώτατο αριθμό μορίων και διορίστηκαν στο δημόσιο, αφαιρώντας τις θέσεις εργασίας νέων ανθρώπων που κατέκτησαν το βαθμό τους με την αξία τους.

Το 2014 η Συνομοσπονδία δε δίστασε να παρέμβει για το ζήτημα στην Κομισιόν με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές αρχές να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση αποκατάσταση συνθηκών διαφάνειας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκαν ως συνέχεια του Νόμου Γιαννάκου (Ν. 3577/2007) αποτελούν θετική εξέλιξη και ελπίζουμε η προσπάθεια για κάθαρση στο χώρο και για αποκατάσταση της νομιμότητας να ολοκληρωθεί άμεσα με τη διεξαγωγή των ειδικών επαναληπτικών εξετάσεων για τους κατόχους των παράνομων τίτλων.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι από το σκάνδαλο της έκδοσης παράνομων πτυχίων από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης πλήττονται οι μη προνομιούχοι, οι μισθοσυντήρητοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι, όλοι αυτοί που εκπροσωπούμε. Γι’ αυτό το λόγο η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει να δίνει μαζί με την Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών τη μάχη για την προστασία του δημόσιου αγαθού της Παιδείας, για την προστασία του δικαιώματος κάθε νέας και κάθε νέου σε δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και στην αγορά εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης