Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη φυλακή τρεις εφοριακοί για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ οδηγήθηκαν τρεις εφοριακοί που υπηρετούσαν στη ΔΟΥ Νεάπολης, κατηγορούμενοι ότι επέστρεψαν φόρο 460 εκατομμυρίων δραχμών σε επιχειρήσεις- μαϊμού που παρουσίαζαν εξαγωγές που ποτέ δεν έγιναν.

Στη φυλακή τρεις εφοριακοί για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ οδηγήθηκαν τρεις εφοριακοί που υπηρετούσαν στη ΔΟΥ Νεάπολης, κατηγορούμενοι ότι επέστρεψαν φόρο 460 εκατομμυρίων δραχμών σε επιχειρήσεις- μαϊμού που παρουσίαζαν εξαγωγές που ποτέ δεν έγιναν.
Πρόκειται για ένα τμήμα του μεγάλου σκανδάλου της επιστροφής ΦΠΑ που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» το 2001, από το οποίο το Δημόσιο έχασε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δραχμές. Οι εφοριακοί που κατηγορούνται για το σκάνδαλο και υπηρετούσαν τουλάχιστον σε τέσσερις Εφορίες της Θεσσαλονίκης φέρονται ότι σε συνεργασία με ιδιώτες, οι οποίοι άνοιγαν εικονικά εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρουσίαζαν ενδοκοινοτικές εξαγωγές και έτσι εισέπρατταν χρήματα από επιστροφή φόρου.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν έγινε τυχαίος έλεγχος από το τότε ΣΔΟΕ σε εταιρεία- μαΐμού στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και προέκυψε ότι όλη η εξαγωγική επιχείρηση ήταν ένα γραφείο με ένα τηλέφωνο, αλλά από τους εμφανιζόμενους ιδιοκτήτες του είχαν εισπραχθεί επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών. Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι δύο εφοριακοί- ο τότε προϊστάμενος του τμήματος ΦΠΑ και ένας υπάλληλος- κατηγορήθηκαν για απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ότι σε δύο περιπτώσεις επέστρεψαν 350 και 110 εκατομμύρια δραχμές σε εξαγωγικές εταιρείες, χωρίς να ελέγξουν εάν έγιναν οι εξαγωγές. Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 και 6 ετών. Ο τρίτος εφοριακός, εις βάρος του οποίου επιβλήθηκε ποινή οκτώ ετών, κατηγορήθηκε για τη μία περίπτωση επιστροφής.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο