Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Υπ. Εργασίας: «Καμιά περικοπή στο συνολικό ποσό που πληρώνεται κάθε χρόνο από τον ΟΓΑ για τα οικογενειακά επιδόματα»Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε δήθεν περικοπές προνοιακών επιδομάτων, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζουν τα εξής:

Η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Διαχείρισης και Απονομής των Προνοιακών Επιδομάτων έχει στόχο να απονέμονται, πλέον, τα προνοιακά επιδόματα με τρόπο ενιαίο, απόλυτα διαφανή, αδιάβλητο και αντικειμενικό και να πληρώνονται όλοι οι δικαιούχοι του ιδίου προνοιακού επιδόματος ταυτόχρονα και ει δυνατόν σε μηνιαία βάση, ώστε να πάψει επιτέλους η αγωνία και ταλαιπωρία του πολίτη για το πότε θα μπορέσει να πάρει το επίδομα που του έχει εγκριθεί. Στόχος είναι, επίσης, να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις σε υπηρεσίες και φορείς και βεβαίως να σταματήσει η ταλαιπωρία, σωματική και ψυχική, που αυτές συνεπάγονται.

Η Ενιαία Αρχή Διαχείρισης και Απονομής Προνοιακών Επιδομάτων θα υποστηριχθεί από το τμήμα του ΟΓΑ που δεν ενσωματώθηκε στον ΕΦΚΑ και που με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο διαθέτει, πλέον, σημαντική εμπειρία στην απόδοση προνοιακών επιδομάτων. Ο ΟΓΑ βρίσκεται σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και επεξεργάζονται το σχέδιο για την αναγκαία και εκ βάθρων αλλαγή της διαδικασίας έγκρισης και απονομής των προνοιακών επιδομάτων.

Όλα τα επίλεκτα μέλη της Υπηρεσίας Πληροφορικής του ΟΓΑ θα συνεργαστούν με την ΗΔΙΚΑ, που έχει σχεδιάσει το ΚΕΑ, ώστε να υπάρξει αυτό το νέο πρόγραμμα, το οποίο ελπίζουμε να τρέξει από 1-1-2018 για όλα τα επιδόματα.

Περαιτέρω διευκρινίζουμε:

- Δεν θα γίνει καμιά περικοπή στο συνολικό ποσό των 650.000.000 ευρώ, που πληρώνεται κάθε χρόνο από τον ΟΓΑ για τα οικογενειακά επιδόματα. Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, προστέθηκαν και 260.000.000 ευρώ επιπλέον των 650 εκατ. για το 2019, στα αντίμετρα έτσι ώστε να ενισχύσουμε τα επιδόματα για το 1ο και το 2ο παιδί, που σήμερα είναι πολύ χαμηλά.  

- Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην αναζήτηση από τον ΟΓΑ αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τις προκαταβολές της α’ δόσης οικογενειακών επιδομάτων παλαιότερων ετών, σημειώνουμε ότι ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Στυλιανός Πλιάκης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου επανέλαβε όσα έχουν ήδη από προηγούμενες ανακοινώσεις του Οργανισμού γνωστοποιηθεί. Ότι δηλαδή από τις πληρωμές των προκαταβολών παλαιότερων ετών (από το 2013 και εντεύθεν) έχει συσσωρευτεί ποσό περίπου 12 εκατ. ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Τα ποσά αυτά ο ΟΓΑ υποχρεούται να αναζητήσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες άλλωστε είναι πάγιες για όλους τους δημόσιους οργανισμούς.
      
Η εν λόγω αναζήτηση είναι προφανές πως δεν είναι άμεση  αλλά και σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει τους καλύτερους δυνατούς τρόπους ώστε να μην επιβαρυνθούν πολίτες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Συνεπώς δεν υφίσταται κανένα αίτημα του ΟΓΑ για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ή προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο