Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αύξηση επιτοκίων το φθινόπωρο διαβλέπουν οι οικονομολόγοι

Η αναρρίχηση των τιμών τροφίμων και καυσίμων υποχρεώνει τους κεντρικούς τραπεζίτες των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών να μελετήσουν αυξήσεις των επιτοκίων από το φθινόπωρο, εκτιμούν διεθνείς οικονομολόγοι. Η άνοδος του πληθωρισμού.....

Αύξηση επιτοκίων το φθινόπωρο διαβλέπουν οι οικονομολόγοι              

 
Η αναρρίχηση των τιμών τροφίμων και καυσίμων υποχρεώνει τους κεντρικούς τραπεζίτες των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών να μελετήσουν αυξήσεις των επιτοκίων από το φθινόπωρο, εκτιμούν διεθνείς οικονομολόγοι. Η άνοδος του πληθωρισμού καθίσταται πλέον μεγαλύτερο πρόβλημα από την επιβράδυνση της ανάπτυξης και προκαλεί αλλαγή στάσης τόσο στην αμερικανική Federal Reserve όσο και στην Τράπεζα της Αγγλίας. Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, έχει ήδη «αντισταθεί» σε μειώσεις επιτοκίων και πλέον οι προτροπές για αυξήσεις στο κόστος δανεισμού πολλαπλασιάζονται.
Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Aλεξ Βέμπερ, δήλωσε την Παρασκευή ότι εξαιτίας των αυξήσεων τιμών το ίδρυμα θα πρέπει να μελετήσει την επιλογή της αύξησης των επιτοκίων. Παράλληλα, η αμερικανική Fed (που έχει μειώσει το επιτόκιο του δολαρίου κατά 3,25 μονάδες, στο 2%) μετά την τελευταία μείωση των επιτοκίων άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι «παγώνει» η χαλάρωση της πιστωτικής πολιτικής και μέσα στην εβδομάδα αξιωματούχοι της Federal Reserve υπερθεμάτισαν στους πληθωριστικούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, με αποτέλεσμα οι αγορές να αρχίζουν να προεξοφλούν ότι έως τον Σεπτέμβριο η Fed θα αυξήσει το επιτόκιο στο 2,25%.
Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο