Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

3 Ιούλιου 2017 Σχόλια
Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2018
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Μεγάλες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αναμένονται το 2018. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, τα τέλη θα είναι δύο ταχυτήτων και θα λαμβάνονται υπόψη ο κυβισμός του κινητήρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως και η παλαιότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», οι μεγάλες αλλαγές αφορούν τα αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2007 ή το 2008, στα οποία το κόστος των ετήσιων τελών θα υπολογίζεται συνδυαστικά από τον κυβισμό του κινητήρα και από τις εκπομπές Co2.

Το μοντέλο που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ακολουθήσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τον τρόπο υπολογισμού των τελών στα οχήματα 10ετίας ή 11ετίας, θα είναι το πορτογαλικό. Φαίνεται το επικρατέστερο καθώς συνδυάζει τον κυβισμό με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με ειδικούς συντελεστές, τα αποτελέσματα των οποίων στο τέλος αθροίζονται και βγάζουν τον λογαριασμό για κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά.

Για να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα με πέρσι τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας στα νεότερα αυτοκίνητα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει ή να μειώσει ανάλογα τους συντελεστές στις κατηγορίες κυβισμού, αλλά και αυτούς των εκπομπών.

Για τα παλαιότερα αυτοκίνητα εξετάζεται η διατήρηση του μοντέλου με υπολογισμό μόνο του κυβισμού, αφού στοιχεία για εκπομπές CO2 δεν υπάρχουν. Παράλληλα δεν αποκλείεται να μειωθούν δραστικά, ακόμα και κατά 50%, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ποσά των τελών κυκλοφορίας σε οχήματα με κινητήρες από 1929 κ. εκ. και πάνω ώστε να δελεαστούν οι ιδιοκτήτες τους να τα κινήσουν και να τονωθούν τα έσοδα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης