Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες»Προς

τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή Σταύρο
την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Κοινοποίηση:

Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη
Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Αικατερίνη
Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ. Εξερχ. 116

Θέμα: Μεταφορά ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν σταλεί από τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης, καθώς και από αρκετούς Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας μας από την υπόλοιπη Ελλάδα, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την υποβολή αιτήσεων πόθεν έσχες, ζητήθηκε η μεταφορά της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τις υποβολές των δηλώσεων πόθεν έσχες, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην δυσκολία ανταπόκρισης του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής, καθιστώντας μη εφικτή την επεξεργασία και την υποβολή των δηλώσεων αυτών.

Έχοντας υπ’ όψιν την απάντηση που έλαβε ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών στο αίτημα του, θα θέλαμε να επανέλθουμε στην πρόταση για παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες και να ζητήσουμε να διερευνηθεί εκ νέου η δυνατότητα μεταφοράς της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στις 31 Ιουλίου 2017, έτσι ώστε σε αυτό το διάστημα να μπορέσουν να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την ορθή και ομαλή υποβολή τους.

Σε περίπτωση που το παραπάνω δεν είναι εφικτό για λόγους δημοσιονομικού συμφέροντος, ζητάμε να μην υπάρξουν διοικητικά πρόστιμα στις αρχικές υποβολές μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.


Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο