Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκκληση Κ. Καραμανλή προς τις επιχειρήσεις για συγκράτηση των τιμών

Οφείλουμε, είπε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής «να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, νοθείας και απάτης.

Εκκληση Κ. Καραμανλή προς τις επιχειρήσεις για συγκράτηση των τιμών


Οφείλουμε, είπε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής «να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, νοθείας και απάτης.

Να συμβάλουμε, ώστε να αποφευχθούν δευτερογενείς αρνητικές επιπτώσεις από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Να μεριμνήσουμε ώστε τα προϊόντα μας να φτάνουν στον καταναλωτή με υψηλή ποιότητα και χαμηλές τιμές. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά».

Και σ αυτό, πρόσθεσε, έχουμε όλοι υποχρεώσεις: Το κράτος μέσα από τη διαρκή ενίσχυση του ρυθμιστικού και εποπτικού ρόλου του, αλλά και οι επιχειρήσεις μέσα από τον αποκλεισμό ολιγοπωλιακών πρακτικών.

Κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει «δράσεις ουσιαστικής κοινωνικής ευθύνης με έμφαση στα κρίσιμα ζητήματα που εγείρονται από τις παγκόσμιες προκλήσεις».

Σημείωσε ότι «οι κρίσιμες προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος απαιτούν αυξημένη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλα τα συνδικάτα, όλες τις επιχειρήσεις.

Υποδεικνύουν σε όλους να αναλάβουμε μια πλατειά κοινωνική δέσμευση. Να αναλάβουμε ξεκάθαρη υποχρέωση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη συγκράτηση των τιμών, την απόκρουση νοσηρών φαινομένων.

Είναι στόχοι για την επίτευξη των οποίων ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να αναπτύξει πρωταγωνιστικό ρόλο». Είναι, ταυτόχρονα, ανάγκη, τόνισε ο Κ. Καραμανλής «να γίνει κοινή συνείδηση ότι η αύξηση των επενδύσεων, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας και η ελκυστικότητα της χώρας μας συνδιαμορφώνουν τις πιο κρίσιμες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση ισχυρής ανάπτυξης».

«Χρειάζεται να προχωρούμε σταθερά μπροστά. Χρειάζεται όλοι να συνυπολογίζουμε τη βούληση της κοινωνίας», τόνισε ο Κ. Καραμανλής για να καταλήξει: «Ξέρουμε, ωστόσο, ότι κάτω από την εντεινόμενη πίεση του διεθνούς περιβάλλοντος οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται ακόμη περισσότερο. Και αυτό ισχύει για όλους.

Πολιτικές δυνάμεις, συνδικάτα και επιχειρήσεις οφείλουμε να επιδείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, όλοι οι συλλογικοί φορείς, να αντιμετωπίζουν την έννοια της κοινωνικής ευθύνης ως πραγματική ευκαιρία για να ωφελήσουν την κοινωνία και, μαζί με αυτό, να χτίζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο