Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενέδρα σε ηλεκτρονικές φορο-δηλώσεις

Ενέδρα έχει στήσει η Εφορία στους φορολογουμένους που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω Ίντερνετ και θα δηλώσουν υψηλές δαπάνες για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ταβέρνες και γυμναστήρια.

Ενέδρα σε ηλεκτρονικές φορο-δηλώσεις


 Ενέδρα έχει στήσει η Εφορία στους φορολογουμένους που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω Ίντερνετ και θα δηλώσουν υψηλές δαπάνες για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ταβέρνες και γυμναστήρια.

Πρόκειται για τις κατηγορίες δαπανών που προστέθηκαν στις εκπιπτόμενες δαπάνες το περασμένο καλοκαίρι και θα δηλωθούν φέτος για πρώτη φορά.

Όσοι φορολογούμενοι δηλώσουν πολύ υψηλές δαπάνες σε αυτές τις κατηγορίες, σε σχέση με το συνολικό δηλωθέν εισόδημά τους, θα κληθούν από την Εφορία προκειμένου να προσκομίσουν τις σχετικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Με βάση τη φορολογική νομοθεσία, όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω Ίντερνετ (www. taxisnet.gr) οφείλουν να διακρατήσουν όλα τα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις αποδοχών, αποδείξεις δαπανών κ.λπ.) για πέντε χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, προκειμένου να τις προσκομίσουν στην Εφορία εφόσον κληθούν για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Ο πειρασμός
Φέτος το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να στείλει ένα ειδικό μήνυμα «φορολογικής συμμόρφωσης» προς τους φορολογουμένους για τις δαπάνες που θα δηλώσουν και οι οποίες αφορούν τις νέες κατηγορίες εκπιπτόμενων δαπανών.
Στο υπουργείο φοβούνται ότι αρκετοί από τους φορολογουμένους που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω Ίντερνετ θα ενδώσουν στον πειρασμό να δηλώσουν υψηλότερες δαπάνες για αυτές τις νέες κατηγορίες δαπανών σε σχέση με τις πραγματικές, προκειμένου να γλιτώσουν φόρο εισοδήματος. Σημειώνουν ότι ο πειρασμός είναι μεγαλύτερος επειδή το όριο της συνολικής εκπιπτόμενης δαπάνης είναι 20.000 ευρώ (εκπίπτει το 40% του ποσού αυτού από το φορολογητέο εισόδημα) και η μέγιστη έκπτωση φόρου φθάνει τα 3.200 ευρώ.

Πρόσκληση
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν δαπάνες για τις νέες κατηγορίες εκπιπτόμενων δαπανών, οι οποίες θα ξεπερνούν το 25% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματός τους, θα κληθούν από την Εφορία για την προσκόμιση των σχετικών αποδείξεων.
Έτσι, ο μισθωτός που δήλωσε εισόδημα 20.000 ευρώ και εκπιπτόμενες δαπάνες για επισκευές κατοικίας, εστιατόρια και γυμναστήρια ύψους 5.000 ευρώ κινδυνεύει άμεσα με πρόσκληση στην Εφορία για την προσκόμιση των αποδείξεων.
Έλεγχος
Να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από τα παραπάνω καλούνται για φορολογικό έλεγχο όσοι υποβάλλουν φορολογική δήλωση μέσω Ίντερνετ και λαμβάνουν:
● Πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα με επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ. ● Πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα και μέσω δαπανών λαμβάνουν ως επιστροφή φόρου άνω του 40% του φόρου που τους αναλογεί.
● Χρεωστικό εκκαθαριστικό και μέσω δαπανών γλιτώνουν άνω του 80% του φόρου που τους αναλογεί.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο