Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μεγαλύτερη στήριξη από την Ε.Ε. σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές


Στις 26 Ιουνίου 2017, το Συμβούλιο εξέδωσε κανονισμό βάσει του οποίου παρέχεται αυξημένη στήριξη από την ΕΕ σε περιοχές που πλήττονται από σεισμούς, πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Για να συμβάλλει στα έργα ανοικοδόμησης στις πληγείσες περιοχές, η ΕΕ θα αναλαμβάνει μελλοντικά έως και 95% των δαπανών. Αυτό σημαίνει ότι η χρηματοδοτική συνεισφορά της ΕΕ για ορισμένες περιοχές σχεδόν θα διπλασιαστεί έναντι του σημερινού επιπέδου του 50%.

«Η σημερινή απόφαση είναι μια απτή έκφραση του τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση: κοινές αξίες που μεταφράζονται σε συγκεκριμένες πράξεις αλληλεγγύης. Δεδομένου ότι καμία χώρα δεν είναι ασφαλής από φυσικές καταστροφές, αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των κρατών μελών», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός της Μάλτας για τους πόρους της ΕΕ και πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Aaron Farrugia.

Έως το 2020 συνολικό ποσό έως και 9,8 δισ. ευρώ θα διατεθεί για τη στήριξη περιοχών που πλήττονται από καταστροφές. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 5% του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) από το οποίο χρηματοδοτείται η παροχή βοήθειας.

Το συνολικό χρηματοδοτικό κονδύλιο του ΕΤΠΑ ύψους 196,4 δισ. ευρώ παραμένει αμετάβλητο. Για να βοηθήσει τα κράτη μέλη στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η ΕΕ θα συνεχίσει εξάλλου να χρησιμοποιεί το ταμείο αλληλεγγύης, από το οποίο μπορούν να κινητοποιούνται κάθε χρόνο 500 εκατ. ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο