Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόγραμμα για «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους προαναγγέλλει και ο Νεφελούδης

26 Ιούνιου 2017 Σχόλια
Πρόγραμμα για «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους προαναγγέλλει και ο Νεφελούδης
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Μετά την δήλωση της υπουργού Εργασίας Ε.Αχτσιόγλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

ΕΡ: Το τελευταίο διάστημα, αυξάνονται οι περιπτώσεις εργαζομένων που είναι απλήρωτοι ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ποιο είναι το πλέγμα προστασίας που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου;

Απάντηση: "Από τις πρώτες ημέρες που ήρθαμε στο υπουργείο Εργασίας, διαπιστώσαμε την ύπαρξη ενός απόλυτα ακραίου φαινομένου, δηλαδή χιλιάδες εργαζόμενους επιχειρήσεων που είχαν σταματήσει τη δραστηριότητά τους, χωρίς να κάνουν καταγγελίες συμβάσεων, με αποτέλεσμα αυτοί να μην έχουν δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απλήρωτοι για δεκάδες μήνες. Έτσι, «γεννήσαμε» τον όρο «εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι». Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, όπως η ακραία παραβατικότητα του Σ/Μ Καρυπίδης -που έχει για 15 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους και, παράλληλα, επενδύει σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, παρόλες τις μηνύσεις και τις κατασχέσεις που έχουν γίνει σε βάρος του-, τις απόλυτα αυθαίρετες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων από τα λιπάσματα Καβάλας, που αρχίζουν να δικαιώνονται στα δικαστήρια με την υποστήριξη του υπουργείου μας και άλλα.

Το υπουργείο έχει σχεδιάσει και θα μπει σε εφαρμογή σε λίγο καιρό το πρόγραμμα, με πόρους του ΕΣΠΑ, για την υποστήριξη «εγκλωβισμένων» εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες επισφάλειας έτσι ώστε και να στηριχθούν οικονομικά και να ενισχυθούν τα προσόντα τους, για να διατηρήσουν με καλύτερο τρόπο τις θέσεις εργασίας τους."


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης