Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ - νέο αίτημα παράτασης Ε9 - ΕΤΑΚ

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ, Είμαστε ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να επανέλθουμε σε θέματα που αναφέρονταν στην από 30/04/08 επιστολή μας γιατί δυστυχώς οι φόβοι μας καθημερινά επαληθεύονται σε μεγαλύτερο ποσοστό. 1ον Μεγάλος αριθμός φορολογουμένων...

Προς τον:

Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
 Κο Μπέζα Αντώνιο

Κοινοποίηση:
-    TAXISnet
-    Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος
-    Τμήμα Φορολογίας Κεφαλαίου
-    Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
-    Ε.Σ.Ε.Ε.
-    Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων

Θέμα: Παράταση προθεσμιών για Ε.Τ.ΑΚ. Νομικών Προσώπων και Ε9 Φυσικών Προσώπων

Αθήνα: Παρασκευή , 9 Μαΐου  2008

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Είμαστε ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να επανέλθουμε σε θέματα που αναφέρονταν στην από 30/04/08 επιστολή μας γιατί δυστυχώς οι φόβοι μας καθημερινά επαληθεύονται σε μεγαλύτερο ποσοστό.
1ον  Μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν έχει υποβάλει το Ε9 έχοντας την εντύπωση (γιατί η μέθοδος ενημέρωσης του Υπουργείου δεν ήταν επαρκής για το μεγαλύτερο ποσοστό των φορολογουμένων, ιδίως στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές) ότι συνυποβάλλεται μαζί με την φορολογική του δήλωση, έτσι προσερχόμενος στα γραφεία των Συναδέλφων προσκομίζει πάσης φύσεως συμβολαιογραφικές πράξεις του 2007.
Αν στόχος του Υπουργείου δεν είναι να εισπράξει περισσότερα από τα πρόστιμα από ότι μέσω του Ε.Τ.ΑΚ. πρέπει άμεσα να ανανεωθεί η προθεσμία υποβολής των Ε9 μέχρι και την λήξη των φορολογικών δηλώσεων ώστε να σταματήσει η εύλογη δυσφορία των φορολογουμένων που πληρώνουν πρόστιμα για αλλαγές που δεν υπάγονται και σε Ε.Τ.ΑΚ. (μεταβιβάσεις αγροτεμαχίων κυρίως). Παράλληλα πρέπει να επιστραφούν «ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» τα πρόστιμα που ήδη καταβλήθηκαν για το ενδιάμεσο διάστημα.
2ον Επίσης όσο αφορά την δήλωση για το Ε.Τ.ΑΚ. των νομικών προσώπων, παρουσιάζεται μεγάλη δυσκολία στον έγκαιρο και ακριβή υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών από τα Λογιστικά Γραφεία τα περισσότερα των οποίων καλούνται για πρώτη φορά να συντάξουν πολυσύνθετα φύλλα υπολογισμού αντικειμενικών αξιών, ενώ η ΑΝΑΓΚΑΙΑ μηχανογραφική υποστήριξη ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και ο χρόνος υποβολής συμπίπτει με μια πληθώρα φορολογικών υποχρεώσεων κάτι που σίγουρα δεν ελήφθη υπΆ όψιν κατά την οριοθέτηση των προθεσμιών.Η παράταση των προθεσμιών των δηλώσεων Ε.Τ.ΑΚ. Νομικών Προσώπων που ξεκινούν στις 15-5-2008 κρίνεται αναγκαία τουλάχιστον για 2 (δύο) εβδομάδες, καθώς δεν έχει σημασία μόνον να  αποφασίζονται «υποχρεώσεις των φορολογουμένων» αλλά να εξετάζετε – συνεκτιμάτε και το ποιος και πότε «δύναται» να τις «υλοποιήσει» . Επίσης εφΆ όσον δεν συνυποβάλλονται τα φύλλα του υπολογισμού θα πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα υποβολής μέσω του TAXISnet  και η πληρωμή των ποσών μέσω της Τράπεζας καθώς η ταυτόχρονη υποβολή διάφορων δηλώσεων στην Δ.Ο.Υ. συνεπάγεται ανάγκη «ανθρώπων» και χιλιάδων «χαμένων» ανθρωποωρών, που κάποια στιγμή – κάποιος - πρέπει να την σταματήσει.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
               
Πανίδης  Αβραάμ                                                           Πατέλης Γ. Νικόλαος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο