Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΒΕΘ: Happy birthday capital controls σε μία οικονομία που βουλιάζει

ΒΕΘ: Happy birthday capital controls σε μία οικονομία που βουλιάζει
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Δύο χρόνια παραμένει παγιδευμένη στα capital controls η ελληνική οικονομία, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών για άρση τους. «Η οικονομία έχει τραβήξει χειρόφρενο και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που στις 28 Ιουνίου, συμπληρώνουν δύο χρόνια, κάθε άλλο παρά βοηθούν. Οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μετρούν πληγές και απώλειες της αποφράδας εκείνης μέρας. Στο διάστημα των δύο ετών ‘παγιδεύτηκαν’ κεφάλαια, έκλεισαν επιχειρήσεις, ανάπτυξη και εμπιστοσύνη μετατράπηκαν σε λέξεις χωρίς υπόσταση» σημειώνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
 
«Η έλλειψη ρευστότητας, είχε ως αποτέλεσμα την ανακοπή των θετικών ρυθμών ανάπτυξης που είχαν διαφανεί. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η Κομισιόν είχε προβλέψει ανάπτυξη 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016, το κλείσιμο των τραπεζών, που τελικά οδηγήθηκαν σε ανακεφαλαίωση, συνέβαλε σε ένα σκηνικό ύφεσης κατά 0,2% το 2015 και στασιμότητας το 2016» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ επισημαίνοντας πως τη σκυτάλη για προαναγγελία του τέλους των capital controls πήρε αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αναμφίβολα το ενδεχόμενο αύξησης μηνιαίου ορίου αναλήψεων έως και 2.000 ευρώ μία φορά το μήνα, που εξετάζεται, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να εξετασθεί και το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως, ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών συναλλαγές νομικών προσώπων, ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ η καθεμία, ανά πελάτη, ανά ημέρα, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης σε κατάστημα τράπεζας των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή ΒΕΘ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης