Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλαλούμ με τις αποδείξεις - Ταλαιπωρία στην πρεμιέρα των φορολογικών δηλώσεων

Αλαλούμ έχουν προκαλέσει στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων οι αποδείξεις που προστέθηκαν στη λίστα που εκπίπτουν δαπανών το περασμένο καλοκαίρι και αφορούν, μεταξύ άλλων, ταβέρνες, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους και υποβάλλονται για πρώτη φορά φέτος στην Εφορία.

Αλαλούμ με τις αποδείξεις - Ταλαιπωρία στην πρεμιέρα των φορολογικών δηλώσεων

Αλαλούμ έχουν προκαλέσει στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων οι αποδείξεις που προστέθηκαν στη λίστα που εκπίπτουν δαπανών το περασμένο καλοκαίρι και αφορούν, μεταξύ άλλων, ταβέρνες, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους και υποβάλλονται για πρώτη φορά φέτος στην Εφορία.

Το αλαλούμ έγινε έντονο στις εφορίες χθες, πρώτη ημέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και συγκεκριμένα από αυτούς που ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου τους λήγει σε 1. Σε πολλές περιπτώσεις οι φορολογούμενοι υποβάλλουν αποδείξεις που απορρίπτονται από την Εφορία λόγω «ψιλών γραμμάτων» στη φορολογική νομοθεσία ενώ σε πολλές εφορίες παρατηρούνται καθυστερήσεις καθώς οι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων προχωρούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο των αποδείξεων η οποία απαιτεί χρόνο.

¶λλο ταβέρνα, άλλο φαστ φουντ
Το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως λόγω δύο παραμέτρων στη φορολογική νομοθεσία που αφορούν τον χρόνο έκδοσης των αποδείξεων για τα νέα είδη δαπανών που αναγνωρίζονται αλλά και στις παραλλαγές διαφόρων δαπανών με αποδείξεις (π.χ. αν η απόδειξη είναι από ταβέρνα αναγνωρίζεται ενώ αν είναι από φαστ φουντ δεν αναγνωρίζεται). Ειδικότερα:

- Με βάση τη φορολογική νομοθεσία, αποδείξεις για τα νέα είδη δαπανών δεν αναγνωρίζονται όλες οι αποδείξεις που εκδόθηκαν το 2007 αλλά μόνο αυτές που έχουν εκδοθεί μετά την 1η Αυγούστου 2007. Σε πολλές περιπτώσεις οι φορολογούμενοι υποβάλλουν αποδείξεις που έχουν εκδοθεί τον Ιούλιο ή και νωρίτερα όταν είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν οι πληροφορίες για τα νέα είδη δαπανών που θα αναγνωρίζει με αποδείξεις η Εφορία.

- Παρατηρούνται πολλά προβλήματα λόγω της δαιδαλώδους νομοθεσίας αναφορικά με τις αποδείξεις που αναγνωρίζονται. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά την εστίαση, αναγνωρίζονται οι δαπάνες με αποδείξεις εφόσον η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας συνοδεύεται από σερβίρισμα. Έτσι, ενώ αναγνωρίζεται από την Εφορία η δαπάνη για φαγητό σε ένα εστιατόριο με σερβίρισμα, αν ο φορολογούμενος πήρε το φαγητό σε πακέτο δεν μπορεί να υποβάλει τη συγκεκριμένη δαπάνη.
Επίσης, δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις από φαστ φουντ, από εστιατόρια πλοίων και ξενοδοχείων και από κυλικεία.

¶λλο επισκευή, άλλο ανακαίνιση
Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί και με τις αποδείξεις για επισκευές σε κατοικίες. Ενώ αναγνωρίζεται η δαπάνη για την παροχή εργασίας από τον τεχνίτη, υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο, δεν αναγνωρίζεται η απόδειξη που αφορά ανταλλακτικά που τοποθετήθηκαν. Γρίφος είναι για τους φορολογούμενους και το γεγονός ότι η Εφορία αναγνωρίζει τις δαπάνες επισκευής για την επαναφορά μιας κατοικίας στην αρχική της κατάσταση, ενώ δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες για ανακαίνιση κατοικίας που στοχεύει στην αύξηση της αξίας της. Το ερώτημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι είναι πότε μια δαπάνη για μια κατοικία είναι ανακαίνιση και πότε είναι επισκευή.
Πηγή Τα Νέα




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο