Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. Ηλείας για παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2016Πύργος, 19/06/2017

Προς
Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή
Υφυπουργό Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου

Κοιν.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών
 
Θέμα: «Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2016».
 
Κύριε Διοικητά, με πολύ αργούς ρυθμούς, όπως θα βλέπετε και εσείς από τα στατιστικά στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε., προχωράει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για φέτος. Αυτό οφείλεται κυρίως στους εξής λόγους:

1) Μόλις πρόσφατα διορθώθηκε το πρόβλημα στο έντυπο Ν σχετικά με την ημερομηνία που θα πληρωθεί ο φόρος των εταιρειών προκειμένου να μπορούν τα νομικά πρόσωπα να  υποβάλλουν σωστά τις δηλώσεις τους.

2) Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με το ποιος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης για το Υπουργείο Οικονομιών και το τσεκάρισμα του κωδικού 037-038, αναγκάζει πολλούς αγρότες να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία προκειμένου να πάρουν κάποια βεβαίωση ή να δουν πώς μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, καθώς αρνούνται να δεχτούν να βεβαιωθεί τόσο υψηλός φόρος.

3) Η καθυστέρηση με την οποία ανταποκρίνονται οι ίδιοι οι φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.
 
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα λογιστικά γραφεία να αδυνατούν να φέρουν εις πέρας μέχρι 30 Ιουνίου 2017 την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 28 Ιουλίου του 2017, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πάλι την 31 Ιουλίου.
 
Σε αντίθετη περίπτωση κύριε Διοικητά, πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι πρόβλημα του κλάδου, ούτε και θα γίνει, το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και το αν θα προλάβουν να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις για να πληρώσουν οι πολίτες. Αυτό είναι θέμα του υπουργείου και της Α.Α.Δ.Ε. και πρέπει εσείς να βρείτε τη λύση. Αν δεν προλάβουμε και λήξουν, τότε οι υπόλοιπες, όσες είναι, δύο, τρία εκατομμύρια δηλώσεις,  θα αποσταλούν μετά το καλοκαίρι  γιατί, όπως πολύ σωστά είπε και η κυρία Υφυπουργός, πρέπει να κάνουμε και εμείς διακοπές. Έχουμε κάθε καλή πρόθεση να σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, αλλά πρέπει και εσείς να συνεισφέρετε σε αυτό.
 

Με τιμή
Το ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο