Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. Ηλείας για παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2016Πύργος, 19/06/2017

Προς
Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή
Υφυπουργό Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου

Κοιν.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών
 
Θέμα: «Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2016».
 
Κύριε Διοικητά, με πολύ αργούς ρυθμούς, όπως θα βλέπετε και εσείς από τα στατιστικά στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε., προχωράει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για φέτος. Αυτό οφείλεται κυρίως στους εξής λόγους:

1) Μόλις πρόσφατα διορθώθηκε το πρόβλημα στο έντυπο Ν σχετικά με την ημερομηνία που θα πληρωθεί ο φόρος των εταιρειών προκειμένου να μπορούν τα νομικά πρόσωπα να  υποβάλλουν σωστά τις δηλώσεις τους.

2) Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με το ποιος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης για το Υπουργείο Οικονομιών και το τσεκάρισμα του κωδικού 037-038, αναγκάζει πολλούς αγρότες να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία προκειμένου να πάρουν κάποια βεβαίωση ή να δουν πώς μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, καθώς αρνούνται να δεχτούν να βεβαιωθεί τόσο υψηλός φόρος.

3) Η καθυστέρηση με την οποία ανταποκρίνονται οι ίδιοι οι φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.
 
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα λογιστικά γραφεία να αδυνατούν να φέρουν εις πέρας μέχρι 30 Ιουνίου 2017 την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 28 Ιουλίου του 2017, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πάλι την 31 Ιουλίου.
 
Σε αντίθετη περίπτωση κύριε Διοικητά, πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι πρόβλημα του κλάδου, ούτε και θα γίνει, το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και το αν θα προλάβουν να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις για να πληρώσουν οι πολίτες. Αυτό είναι θέμα του υπουργείου και της Α.Α.Δ.Ε. και πρέπει εσείς να βρείτε τη λύση. Αν δεν προλάβουμε και λήξουν, τότε οι υπόλοιπες, όσες είναι, δύο, τρία εκατομμύρια δηλώσεις,  θα αποσταλούν μετά το καλοκαίρι  γιατί, όπως πολύ σωστά είπε και η κυρία Υφυπουργός, πρέπει να κάνουμε και εμείς διακοπές. Έχουμε κάθε καλή πρόθεση να σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, αλλά πρέπει και εσείς να συνεισφέρετε σε αυτό.
 

Με τιμή
Το ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο