Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο νομοσχέδιο για τις startups επιχειρήσεις επεξεργάζεται το υπ. ΟικονομίαςΝέο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), στο πρότυπο της Ιταλίας, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως επισήμανε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψη του στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Τόνισε, δε, ότι το νομοσχέδιο θα παρέχει κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ανακοπεί η εκροή αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού από τη χώρα και γενικά να αλλάξει ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Παντελής Αγγελίδης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει υποβάλλει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, εκ μέρους του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, για τη θεσμοθέτηση από την πολιτεία ειδικού καθεστώτος κινήτρων για την προσέλκυση καινοτομικών δραστηριοτήτων, αλλά και τη χορήγηση ειδικών προνομίων στις υπό εγκατάσταση επιχειρήσεις και startups και συγκεκριμένα την εφαρμογή χαμηλού φορολογικού συντελεστή και ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι επιτυχημένων startups του οικοσυστήματος καινοτομίας Θεσσαλονίκης, που διακρίθηκαν και έλαβαν χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια, παρουσίασαν στον υπουργό το όραμά τους για την εξέλιξη των εταιρειών τους και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βάσει της προσωπικής τους εμπειρίας. Οι νέοι επιχειρηματίες έθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπως η διευκόλυνση ίδρυσης, αλλά και λύσης μιας εταιρείας, η περίοδος χάριτος για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, η πρόσβαση σε οργανωμένο δίκτυο επιχειρηματικών «αγγέλων», η βιωσιμότητα των νέων επιχειρήσεων και η στήριξη του θεσμού των θερμοκοιτίδων στη Β. Ελλάδα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο