Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Υπόμνημα ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΠΟΠΟΚΠ στο Δ.Σ. του Ε.Φ.Κ.Α.Αθήνα 15-6-2017

ΠΡΟΣ : Δ. Σ. ΕΦΚΑ
ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 8
ΑΘΗΝΑ 10241

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αξιότιμη κυρία, Αξιότιμοι κύριοι,

Με την από 11/5/2017 επιστολή προς τις Ομοσπονδίες μας, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ επιχειρεί να «διασκεδάσει» τους φόβους που εκφράζονται εκ μέρους των εργαζομένων που εντάχθηκαν στο νέο φορέα τόσο για τις ίδιες τις θέσεις εργασίας που κατείχαν, όσο και για την δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού, που φαίνεται, ότι δυσκολεύεται να μπει σε μια ενιαία λειτουργία, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο, αφού από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης του νόμου, είχαμε τονίσει, ότι ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, όπως είναι η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας, χρειάζεται σημαντικό σχεδιασμό, συντονισμό ενεργειών και αυστηρό χρονοδιάγραμμα αυτών, που δυστυχώς στην περίπτωση του ΕΦΚΑ δεν υπήρξε.

Με την εν λόγω απάντηση θεωρούμε ότι, επιχειρεί να «κρύψει κάτω από το χαλί» όσα ο νόμος 4387/2016 ηθελημένα ή αθέλητα άφησε αρρύθμιστα, αλλά και όσα τελικώς όφειλαν να έχουν γίνει, και βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία υλοποίησης, χωρίς, ωστόσο, χρονικό ορίζοντα και χωρίς όπως προκύπτει τελικά ουσιαστικό σχεδιασμό.

Ο φόβος, που ευθύς εξαρχής εκφράσαμε για την σύσταση των οργανικών θέσεων, που θα καταλάβουν οι εργαζόμενοι στον νέο φορέα, όχι απλώς δεν διασκεδάζεται από την παραπομπή στις διατάξεις του νόμου, τις οποίες γενικόλογα επικαλείται η επιστολή, αλλά αντιθέτως εντείνεται, όταν η ίδια η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ομολογεί, ότι ο χρόνος, που ο νόμος προέβλεπε για την δημιουργία και την θέση σε ισχύ του Οργανισμού του ΕΦΚΑ έχει παρέλθει, χωρίς ωστόσο, να τίθεται συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός πότε ο Οργανισμός πρόκειται να τεθεί σε ισχύ και ποιο τελικώς θα είναι το περιεχόμενο του.

Ουδεμία απάντηση λάβαμε ομοίως στον προβληματισμό μας, γιατί εφόσον το σύνολο του προσωπικού μεταφέρεται στον ΕΦΚΑ δεν υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά των οργανικών θέσεων, που οι υπάλληλοι αυτοί ήδη κατείχαν στον νέο Οργανισμό, κατά τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η ύπαρξη των θέσεων αυτών και η συνέχιση της εργασιακής σχέσεως των εργαζομένων. Η γενική αναφορά στις διατάξεις του νόμου, σε κανέναν προβληματισμό μας δεν απαντά, την στιγμή μάλιστα, που ουδεμία δέσμευση έχουμε, ότι το σύνολο του προσωπικού θα απορροφηθεί και δεν θα υπάρξει ζήτημα να κριθεί πλεονάζον.

Τέλος, αναφορικά με τα Πειθαρχικά και τα προσωρινά Υπηρεσιακά Συμβούλια, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία σύστασης τους έχει προωθηθεί με πολλούς μήνες καθυστέρηση και μετά τις συνεχείς δικές μας παραινέσεις, στην πραγματικότητα καμία απάντηση δεν υφίσταται για τον χρόνο κατά τον οποίο υπολογίζεται, ότι τα εν λόγω όργανα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κατά τρόπο, ώστε να κρίνουν υπηρεσιακά αιτήματα αλλά και πειθαρχικές υποθέσεις, που κινδυνεύουν να παραγραφούν, εξαιτίας της αμέλειας, που έχει επιδείξει η πολιτεία στον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε την μετάβαση από τους επιμέρους φορείς στον ΕΦΚΑ.

Θα θέλαμε λοιπόν λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που αφορούν στο σχέδιο Οργανογράμματος να μας δοθούν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα χωρίς γενικόλογες αναφορές και ευχολόγια, που στην πραγματικότητα καλύπτουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν.

Επίσης για την ενημέρωσή μας ζητάμε να μας γνωστοποιήσετε τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ για το πρώτο τετράμηνο του 2017.Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο