Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Σχετικά με το δελτίο εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σχετικά με το δελτίο εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου 2017

Στο πλαίσιο εναρμόνισης του τρόπου παρουσίασης του δελτίου εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2017, σύμφωνα με τα πρότυπα του ESA, πραγματοποιήθηκαν οι εξής αλλαγές σε σχέση με το έτος 2016:

Α) Οι καταπτώσεις εγγυήσεων σε φορείς εντός της γενικής κυβέρνησης εμφανίζονται σε ακαθάριστη βάση, με το αντίστοιχο έσοδο να εμπεριέχεται πλέον στα έσοδα τακτικού προϋπολογισμού του πίνακα 1Α.

Β) Οι δαπάνες ανάληψης χρέους φορέων Γενικής Κυβέρνησης εμπεριέχονται στις πρωτογενείς δαπάνες του πίνακα 1Α.

Γ) Το πρωτογενές αποτέλεσμα και το ισοζύγιο του πίνακα 1A για το έτος 2017 είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα των πινάκων 3.2 και 3.16 της εισηγητικής έκθεσης του κρατικού προϋπολογισμού 2017.

Δ) Ο πίνακας 1Β είναι αφιερωμένος στο πρόγραμμα εξόφλησης υποχρεώσεων παρελθόντων ετών και το αποτέλεσμα του αποτελεί το ταμειακό ισοζύγιο εργασίας του δελτίου.

Ε) Για λόγους ιστορικής συγκρισιμότητας εξακολουθούν να εμφανίζονται διακριτά οι εξοπλιστικές δαπάνες, οι καταπτώσεις εγγυήσεων, οι αναλήψεις χρέους φορέων γενικής κυβέρνησης και οι προμήθειες τραπεζών, προμήθειες EFSF και λοιπές δαπάνες δημόσιου χρέους, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται και στην γραμμή των πρωτογενών δαπανών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο