Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Συμμετοχή της Υπ. Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 15-06-2017

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες που ενισχύουν την κοινωνική διάσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και οδηγούν σε μια πιο δίκαιη Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας στην εισαγωγική της τοποθέτηση, προσθέτοντας: «αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πώς ο Πυλώνας θα αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των πολιτών και των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα είναι μια ακόμη κενή διακήρυξη ή ένας κατάλογος μη δεσμευτικών αρχών».

Η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «οι αρχές του πυλώνα ανταποκρίνονται σε γενικές γραμμές στις πολιτικές μας θέσεις, ωστόσο η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι δεν αντιλαμβάνεται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα ως εμπόδια στην ανάπτυξη και επομένως ούτε η Ελλάδα ούτε κανένα άλλο κράτος- μέλος είναι δυνατό για οποιοδήποτε λόγο να αποκλείεται από το πλαίσιο των κοινωνικών κατακτήσεων. Αντιθέτως, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να διευκολύνουν τις χώρες όταν προσπαθούν να εφαρμόσουν τις αρχές του Πυλώνα και να προωθήσουν τα εργασιακά δικαιώματα».

Αναφορικά με την ανεργία, η Υπουργός Εργασίας έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών προς διαβούλευση την πρόταση να εξαιρούνται από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος τα κονδύλια που διατίθενται για την αντιμετώπισή της. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι χώρες με ποσοστά ανεργίας μεγαλύτερα από το μέσο όρο της Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μην εγγράφουν στο έλλειμμα δαπάνες έως και 1% του ΑΕΠ τους που προορίζονται για προγράμματα υποστήριξης των ανέργων και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

«Πιστεύω ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποδείξει έμπρακτα την κοινή μας θέση για μια ισχυρότερη κοινωνική Ευρώπη και το Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας προσπάθειας», σημείωσε η κα. Αχτσιόγλου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο