Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την μετατροπή της σε Ν.Π.Δ.Δ. επιδιώκει η Π.Ο.Φ.Ε.Ε.Αθήνα,  15 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Την μετατροπή της σε Ν.Π.Δ.Δ. επιδιώκει η Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


Την μετατροπή της υπάρχουσας δομής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) και του κλάδου σε Ν.Π.Δ.Δ., με μέλη όλους τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα, θα ζητήσει από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Η πρωτοβουλία της μετατροπής σε Ν.Π.Δ.Δ. επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε για λόγους προστασίας του Δημοσίου συμφέροντος, όπως πολύ σωστά αναφέρεται και στην εισηγητική έκθεση του Ν. αρθρ.17 του Ν.3842/2010, της ανεξαρτησίας των Λογιστών Φοροτεχνικών και της σωστής λειτουργίας του Επαγγέλματος - Λειτουργήματος του Λογιστή Φοροτεχνικού.

Στους στρατηγικούς στόχους της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. της 16ης Ιανουαρίου 2016 συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η μετατροπή των Συλλόγων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σε Ν.Π.Δ.Δ. στα πλαίσια των Δικηγορικών, Ιατρικών και άλλων Συλλόγων και Ομοσπονδιών με αντίστοιχη διάρθρωση και διοικητική λειτουργία.

Οι Ανωτέρω Σύλλογοι λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο για λόγους Δημοσίου συμφέροντος, ενώ πρόσφατα μετασχηματίσθηκαν σε Ν.Π.Δ.Δ. και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών με τον Νόμο 4461/2017.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και αναφέρει:

Από τα γραφεία των μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εξυπηρετείται πλέον με την «ηλεκτρονικοποίηση» των διαδικασιών η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας σε θέματα φορολογικών, ασφαλιστικών, εργατικών υποχρεώσεων και γενικά όλων των εργασιών που μπορούν να μετακινηθούν στις πλάτες του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή:

•Το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων της Φορολογικής, Ασφαλιστικής και Εργατικής νομοθεσίας διενεργείται μέσα από τα γραφεία των μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.,
•Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια δεδομένων, λόγω έλλειψης ηλεκτρονικής υπογραφής και πιστοποίησης των ήδη νόμιμα ασκούντων το επάγγελμα,
•Οι ευθύνες που βαρύνουν τους συναδέλφους μέσα από ένα διάσπαρτο, πολύπλοκο και δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο είναι τεράστιες,
•Το επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτεχνικού είναι "ανοικτό" από χρόνια και δεν δημιουργούνται θέματα ανταγωνισμού,
•Δεν υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης του Νομικού Προσώπου, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού, καθόσον οι αμοιβές που καταβάλλουν ήδη οι συνάδελφοι Λογιστές - Φοροτεχνικοί στους Συλλόγους ανά νομό, που έχει παρουσία η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και καλύπτει σχεδόν όλη την Ελληνική Επικράτεια, μπορούν να καλύψουν την εύρυθμη λειτουργία αυτών.

Καλούμε όλους τους εκπροσώπους του κλάδου να συντονίσουμε και να ενώσουμε τις ενέργειες μας για να έχουμε το καλύτερο και γρηγορότερο αποτέλεσμα στην προσπάθεια μετατροπής της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και του υπόλοιπου κλάδου σε Ν.Π.Δ.Δ., που πιστεύουμε ότι αποτελεί και επιθυμία των χιλιάδων Λογιστών-Φοροτεχνικών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο