Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρεμιέρα για φορολογικές δηλώσεις μισθωτών - συνταξιούχων

ΠΡΕΜΙΕΡΑ σήμερα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Πρώτοι στην ουρά της εφορίας μπαίνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου τους λήγει σε 1 ενώ τελευταίοι θα υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 2 Ιουνίου όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 60, 70, 80, 90 και 00.

Πρεμιέρα για φορολογικές δηλώσεις μισθωτών - συνταξιούχων

 ΠΡΕΜΙΕΡΑ σήμερα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Πρώτοι στην ουρά της εφορίας μπαίνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου τους λήγει σε 1 ενώ τελευταίοι θα υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 2 Ιουνίου όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 60, 70, 80, 90 και 00. Οι φορολογούμενοι μπορούν να αποφύγουν την ουρά της εφορίας επιλέγοντας τους εναλλακτικούς τρόπους που έχουν στη διάθεσή τους για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. Έτσι, αντί της χειρόγραφης υποβολής στην εφορία, οι φορολογούμενοι μπορούν να ταχυδρομήσουν τη δήλωσή τους μαζί με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά.

Μπορούν επίσης να υποβάλουν τη δήλωση μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ενώ έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και μέσω Ίντερνετ στη διεύθυνση www. taxisnet.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ΚΕΠ ή Ίντερνετ είναι η πιστοποίηση του φορολογούμενου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και η απόκτηση ύστερα από σχετική ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση www. taxisnet. gr ειδικών κωδικών πρόσβασης στην ΓΓΠΣ.

Όσοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά και λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, θα έχουν πρόσθετη έκπτωση φόρου 1,5% ή έως 118 ευρώ. Επίσης, όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά διακρατούν τα δικαιολογητικά για την περίπτωση που θα κληθούν για φορολογικό έλεγχο στο μέλλον. Να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική υποβολή δεν συμφέρει όσους έχουν επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ καθώς ούτως ή άλλως θα κληθούν στην εφορία για τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο