Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Επίσκεψη της Επιτρόπου της Ε.Ε. κ. Corina Crețu στην Ελλάδα

Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα,
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

14/6/2017

Επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ κ. Corina CREŢU στην Ελλάδα (13-19/6/2017)

Η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. κα Corina Crețu στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Ελλάδα επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 14/6/17 το Μουσείο Μαστίχας στην Χίο, το οποίο έχει συγχρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΣΠΑ 2007-2013) και του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) και αύριο Πέμπτη 15/6/17 πρόκειται να επισκεφθεί την εταιρεία Artemis Leros Boatyard στην Λέρο η οποία αποτελεί καλή πρακτική του ΕΠΑΝ ΙΙ και έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών με τη συγχρηματοδότηση των ΠΕΠ (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Την Τρίτη, 13 Ιουνίου, στις 20:00, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα την ίδια μέρα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γεώργιου Καμίνη, η κα Κρέτσου θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση για την παρουσίαση της "Στρατηγικής Ανθεκτικότητας για την Αθήνα του 2030 – Επαναπροσδιορίζοντας την πόλη" που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων (Αίθουσα Τελετών Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών, ώρα 17:00).

Την Τετάρτη, 14 και την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η Επίτροπος θα μεταβεί στη Χίο και στη Λέρο αντίστοιχα, όπου θα επισκεφτεί έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει συναντήσεις με τις αρμόδιες τοπικές αρχές για θέματα ανάπτυξης των νησιών που φιλοξενούν hot spots. Συγκεκριμένα στη Χίο θα επισκεφτεί το Μουσείο Μαστίχας και τη Νέα Μονή και θα συναντηθεί με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ.Χριστίνα Καλογήρου και τους Δημάρχους Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό και Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο (14/6 ώρα 13:00). Στη Λέρο, η Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και τους Δημάρχους Λέρου κ. Μιχάλη Κόλλια και Κω κ. Γιώργο Κυρίτση (15/6, ώρα 11:00). Την ίδια μέρα η Επίτροπος θα παραστεί στα εγκαίνια της Εγκατάστασης Μονάδας Αφαλάτωσης Δήμου Λέρου και θα επισκεφτεί την εταιρεία Artemis LerosBoatyard.

Την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, η Επίτροπος Κρέτσου θα εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο "Η Αττική επιχειρεί" που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής (Μουσείο Ακρόπολης, ώρα 10.00). Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας  Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας  Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση. Την ίδια μέρα η Επίτροπος θα επισκεφτεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τέλος, τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, η Επίτροπος κ. Κρέτσου και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με όλους τους Περιφερειάρχες.

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Ελλάδα ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

"Μέσα σε μόλις δύο μήνες, η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου επισκέπτεται και πάλι τη χώρα μας . Αυτή τη φορά μεταβαίνει σε νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Η ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική έρχεται να δώσει ανάσες χρηματοδότησης για αναπτυξιακά έργα σε αυτά τα μέρη που με τόση γενναιότητα και αλληλεγγύη έγιναν η πύλη της Ευρώπης για χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών. Και όχι μόνο. Σε όλη τη χώρα, η περιφερειακή πολιτική της ΕΕ αποτελεί πηγή επενδύσεων και θέσεων εργασίας, έναν τόσο απαραίτητο μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της Ελλάδας ώστε αυτή να μπει επιτέλους σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης".
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο