Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διορθώσεις και τροποποιήσεις στον Ευρωπαικό και Τελωνειακό ΚώδικαΣτις 8 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε διόρθωση και τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού του τελωνειακού κώδικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα και οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ στις  14 Ιουνίου.

Οι σημαντικότερες αλλαγές μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

• Διευκρίνιση και απλούστευση των κανόνων για την έκδοση μακροπρόθεσμης δήλωσης τακτικού προμηθευτή (για παράδειγμα, επανεισαγωγή της δυνατότητας έκδοσης, σε οποιοδήποτε σημείο του έτους, ενιαίας δήλωσης που καλύπτει ολόκληρο το ημερολογιακό έτος - άρθρο 62).
Συμπεριλήφθηκε η δυνατότητα μια ενιαία δήλωση τακτικού προμηθευτή να καλύπτει τόσο τα εμπορεύματα που έχουν ήδη παραδοθεί έως την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης όσο και τα εμπορεύματα που πρόκειται να παραδοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Για λόγους μεγαλύτερης σαφήνειας και ευχερέστερης εφαρμογής του κανόνα, η πρώτη και η τελευταία ημερομηνία έναρξης της περιόδου την οποία καλύπτει η δήλωση τακτικού προμηθευτή θα πρέπει να ορίζονται με σημείο αναφοράς την ημερομηνία έκδοσης της εν λόγω δήλωσης. Συνεπώς, παρότι η μέγιστη περίοδος την οποία καλύπτει μια δήλωση θα πρέπει να ορίζεται στους 24 μήνες, η εν λόγω περίοδος δεν θα πρέπει να εκτείνεται πέραν των 12 προηγούμενων μηνών ούτε να ξεκινά σε ημερομηνία μεταγενέστερη των 6 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης.

• Δίνεται περισσότερος χρόνος στους εξαγωγείς για να αποκτήσουν αριθμό Εγκεκριμένου Εξαγωγέα (REX) για τους σκοπούς των Συμφωνιών Διευκόλυνσης Εμπορίου, ιδίως για τη Συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA) [άρθρο 68].
 
• Οι διεθνείς οδικές μεταφορές εξασφαλίζονται καλύτερα από χρηματοοικονομικής άποψης, διότι το όριο μέχρι το οποίο κάθε εγγυοδοτικός οργανισμός μπορεί να καταστεί υπεύθυνος σε σχέση με μια συγκεκριμένη επιχείρηση διεθνών οδικών μεταφορών (TIR) ​​αυξήθηκε από 60.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ [άρθρο 163].
 
• Διευκρινίστηκαν οι κανόνες για τον ορισμό του τελωνείου εξόδου σε περιπτώσεις εξαγωγής που ακολουθούνται από τη διαμετακόμιση προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης [άρθρο 329 παράγραφος 8].
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο