Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Μία ανάσα από την τελική συμφωνία για τον ΟΤΕ κυβέρνηση και Deutsche Telekom

Πολύ κοντά στην τελική συμφωνία για τον ΟΤΕ φαίνεται πως βρίσκονται η κυβέρνηση με την Deutsche Telekom.

Μία ανάσα από την τελική συμφωνία για τον ΟΤΕ κυβέρνηση και Deutsche Telekom


Πολύ κοντά στην τελική συμφωνία για τον ΟΤΕ φαίνεται πως βρίσκονται η κυβέρνηση με την Deutsche Telekom.

Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει στις αρμοδιότητες του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου καθώς και για την τιμή στην οποία θα εξαγοραστεί ένα επιπλέον 3% μετοχών του ΟΤΕ από τη γερμανική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο θα επιλέξει το Δημόσιο, ενώ τον διευθύνοντα σύμβουλο η DT. Για ένα μεταβατικό διάστημα, αναμένεται να συνεχίσει να είναι επικεφαλής του ομίλου ο Παναγής Βουρλούμης.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή αγοράς του επιπλέον 3%, αυτή θα είναι υψηλότερη από το τίμημα που δίνει η DT για την αγορά του 19,99% του ΟΤΕ από την MIG (26 ευρώ ανά μετοχή).

Σημειώνεται ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων λήγει στις 7 Μαΐου και συνεπώς δεν πρέπει να αποκλείεται μία μικρή παράταση.

Η επικύρωση της συμφωνίας αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε και το θέμα του ΟΤΕ, ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης δήλωσε ότι οι συζητήσεις για τη συμφωνία θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, συμπληρώνοντας ότι για την ώρα δεν υπάρχει τελικό κείμενο συμφωνίας.

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά υπάρχουν και θέματα προς συζήτηση. Θα συζητάμε και την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα είναι καθοριστική» είπε.

Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως «οι συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom αναφορικά με το μέλλον του ΟΤΕ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα».

«Γίνεται αρκετή προσπάθεια ώστε οι δύο πλευρές να βρουν κοινά σημεία σε ορισμένα θέματα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την άλλη εβδομάδα» είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, προσέθεσε ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και κατέληξε λέγοντας ότι συμφωνεί με το ενδεχόμενο συνδιοίκησης στον ΟΤΕ.

«Για τον ΟΤΕ, αυτό το οποίο πρέπει να υπογραμμίσει κανείς, είναι ότι μόνο οι υπανάπτυκτες χώρες ξεπουλούν και εκποιούν τις τηλεπικοινωνίες τους, καμία χώρα από τις 15 ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει εκποιήσει τον οργανισμό των τηλεπικοινωνιών της» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης, κατά τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη.

«Παραμύθια της Χαλιμάς»

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει στην κοινωνία κλίμα δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων με τη γερμανική Ντόιτσε Τέλεκομ για την πώληση του ΟΤΕ, ενώ στην ουσία έχουν συμφωνήσει για την ταμπακέρα, δηλαδή για την εκχώρηση σ αυτή του μάνατζμεντ του ΟΤΕ», δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημ.Στρατούλης.

«Τα όσα ακούγονται από την κυβέρνηση περί δήθεν συνδιοίκησης στον ΟΤΕ από το ελληνικό δημόσιο και από την Ντόιτσε Τέλεκομ, είναι παραμύθια της Χαλιμάς και αποτελούν το χρυσόχαρτο περιτυλίγματος της καραμπινάτης εκχώρησης του πραγματικού κουμάντου στον ΟΤΕ στους Γερμανούς κατά παράβαση μάλιστα του ίδιου του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ, στο οποίο δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο» συμπληρώνει ο κ. Στρατούλης.

«Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπαραστεκόμαστε στην κυβέρνηση στις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις της με την Ντόιτσε Τέλεκομ, γιατί κανείς σ αυτή τη χώρα δεν την υποχρέωσε και δεν την εξουσιοδότησε να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Αντίθετα, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ακυρώσουμε το μεγάλο οικονομικό, πολιτικό και εθνικό έγκλημα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ» τονίζει ακόμη ο Δημ.Στρατούλης.

«Ο κ. Βγενόπουλος ωφελείται μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι Γερμανοί ωφελούνται γιατί παράλληλα με τον ΟΤΕ βάζουν δι αυτού πόδι και στα Βαλκάνια. Ο κ. Αλογοσκούφης ωφελείται καθ όσον δείχνει ότι τα κατάφερε. Ο κ. Καραμανλής ωφελείται εφόσον με την πώληση ανεβαίνει στην εκτίμηση της κας ¶γγελας Μέρκελ. Ο μόνος που ζημιώνεται είναι ο Ελληνικός λαός που στερείται μίας δημόσιας κερδοφόρου επιχείρησης. Με απλά λόγια δεν θέλουμε το Γ να προστεθεί στον ΟΤΕ και να μετονομαστεί σε Γερμανικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

 
Πηγή Ιn.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο