Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Α. Πετρόπουλος: «Θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου δεν θα γίνεται μείωση των συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτούνται από 13/05/16 και έχουν αγροτική εκμετάλλευση»
Για το θέμα των περικοπών των συντάξεων στους συνταξιούχους αγρότες και μη, που απασχολούνται σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, απάντησε για άλλη μια φορά ο Υφυπ. Εργασίας κος Πετρόπουλος, αυτή τη φορά σε ερώτηση της κας Χριστοφιλοπούλου.

Ο κος Πετρόπουλος ανέφερε πάλι ότι "όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι τις 12-05-2016 και έχουν αγροτική γη δεν έχουν καμία περικοπή στη σύνταξη. Όλοι οι αγρότες που θα συνταξιοδοτούνται μέχρι 31-12-2024 επίσης δεν θα έχουν καμία περικοπή στη σύνταξη ούτε εισφορές επί των εισοδημάτων που θα έχουν από τη δραστηριότητα αυτή."

Όσοι συνταξιοδοτούνται από 13-05-2016, προερχόμενοι από άλλα ταμεία, θα έχουν περικοπή στη σύνταξη και υποχρέωση καταβολής εισφορών εάν έχουν εισόδημα από αγροτική εκμετάλλευση, πλην των περιπτώσεων όπως μικροκαλλιεργητών οι οποίοι καλλιεργούν για τις προσωπικές τους ανάγκες και δεν εμφανίζουν εισόδημα από τη δραστηριότητα αυτή και τις περιπτώσεις μίσθωσης αγροτικής γης ή καλλιέργειας. Αυτές οι περιπτώσεις θα διευκρινιστούν με νέα εγκύκλιο, για την έκδοση της οποίας δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός.


Δείτε το σχετικό video:Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο