Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλογοσκούφης: Συστράτευση της ΥΠΕΕ κατά της φοροδιαφυγής

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που συντελείται ιδιαίτερα με την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων απο επιχειρήσεις, τη μη απόδοση του ΦΠΑ, αλλά και του λαθρεμπορίου στην διακίνηση του πετρελαίου, προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που συντελείται ιδιαίτερα με την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων απο επιχειρήσεις, τη μη απόδοση του ΦΠΑ, αλλά και του λαθρεμπορίου στην διακίνηση του πετρελαίου, προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τα γραφεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και κάλεσαν τους εργαζόμενους στην ΥΠΕΕ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε τους ελεγκτές της ΥΠΕΕ σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, λέγοντας ότι όσο έχουμε υψηλή φοροδιαφυγή δεν μπορούμε να μιλάμε για ισχυρή οικονομία και δίκαιο κράτος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στα αποτελέσματα απο τη μέχρι τώρα εφαρμογή του νέου συστήματος στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου κίνησης κατά 20% μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώτος, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί δείγμα της επιτυχίας του νέου συστήματος.

Αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του κ. Κλαδά που παραιτήθηκε απο τη θέση του ειδικού γραμματέα της ΥΠΕΕ, σημείωσε ότι μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο, την ευθύνη θα έχει ο κ. Ανδριανόπουλος, που είναι γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μπέζας απο την πλευρά του κάλεσε τους ελεγκτές της ΥΠΕΕ να δώσουν έμφαση με τους ελέγχους τους σε τρεις τομείς:

- στην έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων απο τις επιχειρήσεις που αποτελεί μεγάλη εστία φοροδιαφυγής.

- στους προληπτικούς ελέγχους στην αγορά για την απόδοση του ΦΠΑ απο τις επιχειρήσεις, που όπως είπε, θα πρέπει να ενισχυθούν τώρα και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

- στους ελέγχους των στοιχείων για τις καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης που προκύπτουν απο το νέο σύστημα καταγραφής των ποσοτήτων που αγοράζονται απο το σύστημα Ηφαιστος.

Ο κ. Μπέζας διευκρίνισε ότι ως τις 15 Μαΐου θα έχουν σταλεί στην ΥΠΕΕ όλα τα στοιχεία με τις καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης που πρέπει να ελεγχθούν απο την ΥΠΕΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντελέθηκε λαθρεμπόριο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο