Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Α. Πετρόπουλος: Σε ένα μήνα η απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Φ.Κ.Α.Με ερώτησή του ο βουλευτής Παναγιώτης Μηταράκης προς την Υπουργό Εργασίας ερωτά ποια είναι η ακριβής εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2017, από ποιους κωδικούς προέρχεται η υποτιθέμενη, όπως αναφέρει, εξοικονόμηση και πως εξελίσσονται τα ληξιπρόθεσμα του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου αυτών προς τον ΕΟΠΥΥ;
Επίσης πόσες είναι οι ασφαλιστικές εισφορές κύριας ασφάλισης που βεβαιώθηκαν κατά το Α' τρίμηνο 2017 (ανά μήνα και συνολικά) και πόσες έχουν εισπραχθεί (ποσό και ποσοστό) ανά κατηγορία ασφαλισμένων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες/ αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες) και πόσα είναι τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν (ανά μήνα και συνολικά) και ποιος ο αριθμός των ασφαλισμένων που προέβη σε εξόφλησή τους (μερική και ολική) ανά κατηγορία ασφαλισμένων;Ο Υφυπουργός Εργασίας, Α. Πετρόπουλος ανέφερε ότι τα έσοδα για το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι 12 δις και 485 εκατ. ευρώ και το πραγματικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι 112 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση της εισπραξιμότητας είναι πάνω από 13,5% στους μισθωτούς και όσον αφορά τους ελ. επαγγελματίες και το ΕΤΑΑ κατά 15% τουλάχιστον. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα υπάρχει το αρχικό έλλειμμα που προβλεπόταν.

Στη δευτερολογία του ανέφερε ότι, η απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλισμένων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα εκδοθεί σε ένα μήνα περίπου και παρακάλεσε να καταβληθούν οι εισφορές από Ιανουάριο μέχρι και τώρα από τους ελ. επαγγελματίες για να μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για οφειλές μέχρι 31.12.2016, στο πλαίσιο του νόμου 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κου Κακλαμάνη, Αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος είπε ότι «όταν ο ιδιώτης δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του, του "αλλάζουμε τα φώτα" σε πρόστιμα και προσαυξήσεις ενώ όταν το Δημόσιο δεν είναι συνεπές απλά το αναφέρουμε. Κάποια στιγμή και το Δημόσιο πρέπει να πληρώνει προσαυξήσεις και πρόστιμα».

Δείτε το σχετικό video:


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο