Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πληρωμές μέσω Internet για Κτηματολόγιο

21 Απρίλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Eναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet, μία πιστωτική κάρτα και όχι περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα θα χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταβάλουν το τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ ανά βασικό δικαίωμα. ....
Πληρωμές μέσω Internet για Κτηματολόγιο
 


Eναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet, μία πιστωτική κάρτα και όχι περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα θα χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταβάλουν το τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ ανά βασικό δικαίωμα. Αμέσως μετά το Πάσχα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες των δηλώσεων με τα δικαιώματά τους επί ακινήτων που κατέχουν στις 107 νέες περιοχές που εντάχθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ενώ η πληρωμή του κτηματοσήμου θα μπορεί να γίνει άμεσα μέσω του διαδικτύου με χρήση πιστωτικών καρτών Visa και MasterCard και χωρίς ο οφειλέτης να χρειαστεί να επισκεφτεί τα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης. Φυσικά, με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορεί να υποβάλει και τη δήλωση δικαιωμάτων, αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Αξίζει να αναφερθεί πως για τη λειτουργία της υπηρεσίας ηλεκτρονικής πληρωμής του κτηματοσήμου η εταιρία Κτηματολόγιο Α.Ε. έχει προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως όλες τις ημέρες της εβδομάδας, θα χρεώνει άμεσα την πιστωτική κάρτα του υπόχρεου ιδιοκτήτη κατόπιν εντολής του, ενώ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν θα απαιτούνται περισσότερα από 30 - 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που γίνεται αποδεκτή η πληρωμή.

Υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων δικαιωμάτων εντός του 2008 είναι όσοι κατέχουν ακίνητα στον δήμο Αθηναίων και σε άλλους 68 δήμους στο λεκανοπέδιο Αττικής, στη συμπρωτεύουσα και σε ακόμη 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στις πρωτεύουσες 23 νομών της χώρας. Με την ένταξη αυτών των 107 περιοχών πρόκειται να καταγραφούν 6,7 δικαιώματα σε ακίνητα και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περί τα 3,1 εκατ. στρέμματα. Το τέλος κτηματογράφησης έχει οριστεί στα 35 ευρώ ανά βασικό δικαίωμα και στα 20 ευρώ για δικαιώματα που αφορούν βοηθητικούς χώρους, αποθήκες και parking.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις 107 περιοχές που εντάσσονται στο κτηματολόγιο θα έχουν χρονικό περιθώριο τριών μηνών από την ημέρα έναρξης της κτηματογράφησης για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, ενώ το χρονικό αυτό περιθώριο παρατείνεται κατά τρεις μήνες (έξι μήνες συνολικά) για τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης δικαιωμάτων που διαμένουν στο εξωτερικό.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης